Una de les càmeres instal·lades a l'entrada de Bellaterra des de l'AP-7
Una de les càmeres instal·lades a l'entrada de Bellaterra des de l'AP-7 | Laia TR

 

 

Les 8 càmeres de trànsit instal·lades a les entrades i sortides de Bellaterra ja no graven imatges. Aquesta mesura l'ha adoptada l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, com a mesura cautelar dictada pel Jutjat Contenciós núm. 11 de Barcelona, arran d'una denúncia de l'Ajuntament de Cerdanyola.

    

  

Així ho va expressar el seu president, Ramon Andreu (Gent per Bellaterra), en l'últim ple de la Junta de Veïns, el 12 d'abril: “hem retirat les targetes de gravació de les càmeres, però aquestes continuen funcionant, comptant vehicles a les entrades i sortides de Bellaterra“. Una eina, segons considera, “molt important” per desenvolupar el futur pla de mobilitat.

 

 

  

Per part de l'Ajuntament, s'argumenta que la denúncia és una “recomanació dels serveis jurídics municipals” perquè no estan instal·lades “de dret” i podria suposar que la institució quedés “desprotegida”, si mai hi hagués cap problema relacionat amb la protecció de dades. A més, durant el mateix ple, la regidora de Relacions Institucionals amb Bellaterra, Laura Benseny, va alertar que a partir de maig “entraria en vigor una nova llei que obligaria a tenir un responsable de protecció de dades“, també a l'EMD.