Toni Comín: “L’únic lloc de Catalunya on falta un hospital és al Vallès Occidental”

by | maig 9, 2018 | L'Entrevista

Toni Comín en una imatge de l'ACN

Toni Comín en una imatge de l'ACN | ACN

 

 

  

  

El conseller de Salut cessat pel 155, Toni Comín, va tractar qüestions locals i de salut – a més de les nacionals, referents a l'exili, la formació de govern i la delegació de vot  -, durant la seva connexió que va fer via Skype amb l'ANC de Bellaterra, el 24 d'abril.

 

 

 Durant la conversa, el conseller va exposar les millores que necessita la Regió Sanitària del Vallès Occidental i admetre que, referent a la seva planificació hospitalària: “el Vallès Occidental és l'únic lloc de Catalunya on hi falta un hospital més”. A continuació va comentar i mostrar-se coneixedor del cas de Bellaterra, que té una distribució demogràfica “particular” – en paraules del conseller – on el CAP assignat, el de Serraparera a Cerdanyola, es troba a 5,5 km i presenta poques faciltats de connexió amb el transport públic o aparcament en vehicle privat. 

 

 

 

 Conseller, com veu el territori del Vallès Occidental en qüestió de salut?

 

 

El mapa sanitari de Catalunya té diferents apartats i un d'ells és l'hospitalari. Quan tu analitzes la pressió demogràfica, els fluxos, la pressió assistencial, etc. es veu clarament que Catalunya no falten hospitals. Ep, tampoc en sobren, perquè tenim una xarxa hospitalària molt nodrida però, més aviat, hi ha tots els que necessitem en la majoria del territori, excepte en una regió sanitària que és el Vallès Occidental. El Baix Llobregat va tenir aquesta situació – o potser en el seu moment fins i tot pitjor que el Vallès Occidental -, però ja l'hem resolt perquè es va fer l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan d'Espí, ara està en marxa l'ampliació de l'Hospital de Viladecans, estem acabant d'equipar l'Hospital de Bellvitge, es va fer un Hospital a Sant Boi… A Girona s'ha de renovar el Trueta, a Tarragona s'està fent, a l'Ebre, l'Hospital de Tortosa està molt antic i s'ha de renovar. L'únic lloc de Catalunya on falta un hospital més és al Vallès Occidental.

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

ENTREVISTA | Albano-Dante Fachin: “La feina de les assemblees locals és el que ens fa forts”

ENTREVISTA | Albano-Dante Fachin: “La feina de les assemblees locals és el que ens fa forts”

El periodista, activista i polític català Albano-Dante Fachin visitarà Bellaterra aquest dijous en un acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Bellaterra. Des de Bellaterra Diari, hem parlat prèviament amb ell en una petita entrevista que ens permetrà reflexionar sobre el rol que tenen els petits municipis o els mitjans locals en el moviment independentista, en un context de pandèmia

ENTREVISTA | Parlem amb Joan Carles Riba, el nou president del Cercle Sabadellès

ENTREVISTA | Parlem amb Joan Carles Riba, el nou president del Cercle Sabadellès

El bellaterrenc Joan Carles Riba és el nou president del Cercle Sabadellès, el club esportiu i social que aglutina al voltant de 4.600 socis,  328 dels quals són bellaterrencs. Va ser ahir, dijous, quan va prendre possessió del càrrec, després d’una acaparadora victòria en les darreres eleccions celebrades el passat dissabte

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: