Toni Comín en una imatge de l'ACN
Toni Comín en una imatge de l'ACN | ACN

 

 

  

  

El conseller de Salut cessat pel 155, Toni Comín, va tractar qüestions locals i de salut – a més de les nacionals, referents a l'exili, la formació de govern i la delegació de vot  -, durant la seva connexió que va fer via Skype amb l'ANC de Bellaterra, el 24 d'abril.

 

 

 Durant la conversa, el conseller va exposar les millores que necessita la Regió Sanitària del Vallès Occidental i admetre que, referent a la seva planificació hospitalària: “el Vallès Occidental és l'únic lloc de Catalunya on hi falta un hospital més”. A continuació va comentar i mostrar-se coneixedor del cas de Bellaterra, que té una distribució demogràfica “particular” – en paraules del conseller – on el CAP assignat, el de Serraparera a Cerdanyola, es troba a 5,5 km i presenta poques faciltats de connexió amb el transport públic o aparcament en vehicle privat. 

 

 

 

 Conseller, com veu el territori del Vallès Occidental en qüestió de salut?

 

 

El mapa sanitari de Catalunya té diferents apartats i un d'ells és l'hospitalari. Quan tu analitzes la pressió demogràfica, els fluxos, la pressió assistencial, etc. es veu clarament que Catalunya no falten hospitals. Ep, tampoc en sobren, perquè tenim una xarxa hospitalària molt nodrida però, més aviat, hi ha tots els que necessitem en la majoria del territori, excepte en una regió sanitària que és el Vallès Occidental. El Baix Llobregat va tenir aquesta situació – o potser en el seu moment fins i tot pitjor que el Vallès Occidental -, però ja l'hem resolt perquè es va fer l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan d'Espí, ara està en marxa l'ampliació de l'Hospital de Viladecans, estem acabant d'equipar l'Hospital de Bellvitge, es va fer un Hospital a Sant Boi… A Girona s'ha de renovar el Trueta, a Tarragona s'està fent, a l'Ebre, l'Hospital de Tortosa està molt antic i s'ha de renovar. L'únic lloc de Catalunya on falta un hospital més és al Vallès Occidental.