El centre cívic de Bellaterra amb les oficines de l'EMD a la part superior
El centre cívic de Bellaterra amb les oficines de l'EMD a la part superior | J. Tardós

 

 

L'actual Centre Cívic Joan Maragall de Bellaterra canviarà de nom i passarà a dir-se Centre Cívic 1 d'octubre, si la Comissió del Nomenclàtor així ho accepta.

 

  

El punt es va aprovar durant el passat ple de la Junta de Veïns de l'EMD de Bellaterra, el 12 d'abril, amb 5 vots a favor i 4 en contra. Entre els motius, el grup proposant – ERC – aportava: “recentment s'ha complert la data dels 6 mesos de l'1 d'octubre. En aquella data, com arreu del país, centenars de veïnes i veïns van organitzar-se de manera desinteressada i valenta per tal de defensar la seu del referèndum i afrontar una jornada incerta”.

 

  

En veu del seu vocal, Quim Oltra, ERC exposava: “al llarg del dia, centenars de persones varen omplir la plaça de davant del Centre Cívic per tal de defensar les urnes i amb il·lusió, nervis i por, varen aguantar una jornada que es va fer molt i molt llarga”. En la defensa també va destacar que actualment l'equipament té un nom “casuístic”, en referència a la plaça on està construït: plaça Joan Maragall. En definitiva, un èmfasi sobre la “fermesa dels veïns” durant la jornada, ja que “la gent va portar menjar, beguda, taules i cadires, van aguantar cues sota la pluja o van autoorganitzar-se per si arribava, a Bellaterra, el que es veia en altres indrets del país”.