Miquel Iceta a un miting al Museu d'Art de Cerdanyola
Miquel Iceta a un miting al Museu d'Art de Cerdanyola | Marcos Nevado

 

 

Miquel Iceta va visitar Cerdanyola del Vallès per donar suport al candidat socialista a encapçalar el següent mandat a Cerdanyola, Carlos Cordón. Durant l'acte, Iceta va parlar també de l'actual situació política de Catalunya i de l'elecció del possible nou president, Quim Torra.

 

Els companys del TOT Cerdanyola van poder-lo entrevistar, peça que compartim per la seva incidència, també entre els bellaterrencs que – en unes eleccions municipals – dipositen el seu vot en dues urnes diferents: una pel president de l'EMD i l'altra pel partit que volen que els representi a l'Ajuntament.. 

 

Quim Torra és el millor candidat que té Junts per Catalunya?

 

Si el que volen és recosir i tancar la divisió, probablement podrien haver trobat a gent una mica més adequada tenint en compte el seu plantejament polític de fons i el seu tarannà.

 

Els famosos tuits de Quim Torra poden ser representatius de com és a nivell personal?

 

Realment els tuits per si mateixos no ho són un problema. Des del meu punt de vista, el que és realment preocupant són els articles, les entrevistes i les intervencions públiques que ha fet. Vull pensar que si és investit president, serà conscient que les seves noves responsabilitats aconsellen -i gairebé obliguen- a reconsiderar alguns dels seus plantejaments.

 

La visió de Quim Torra sobre Catalunya és molt essencialista i, en part, excloent. Una persona no pot dir que els que no parlen català a Catalunya giren l'esquena al país. Si pensa això, difícilment podrà representar tota la ciutadania.