Autos del meu record a Bellaterra: FIAT 1300 berlina de 1960

by | maig 14, 2018 | Opinió

 

 

 

FIAT 1300 berlina de 1960

 

 

El mes de maig de l’any 1963 estrenava el Fiat 1300 berlina, que lluïa la matricula B-338365.
Comprar un auto d’importació ja no era tan difícil, tot i què el ministeri de Comerç en rebia les peticions i autoritzava la distribució dels encara pocs vehicles fabricats a l’estranger.

 

 

El 1300 era un cotxe eficient i bonic. Els italians sempre han tingut especial carisma pel disseny i les carrosseries dels autos procedents d’aquell país ho palesen clarament. El meu era de color blanc i estava entapissat amb un teixit d’encertat to blavós. Tenia un frontal molt ben aconseguit al que donaven un toc personal els seus quatre fars. S’accedia al seu interior per quatre portes i disposava d’un bon maleter. 

 

 

Rodava molt fi i les quatre velocitats del seu canvi les dosificaves per mitjà d’un comandament situat sota mateix del volant de direcció.

 

 

Hi vaig corre vuit anys i en mantinc l’especial record de que fou l’auto amb el que l’Elisa i jo passejarem nostres fills, encara infants. L’utilitzarem moltes vegades per anar a Caldetes i amb ell pujarem sovint a Campelles.

 

 

Es comportà sempre molt bé i quan el va suplir un altre SEAT, el 1430, va continuar a Sabadell ja que el comprà el propietari del taller Ferrari al que jo habitualment el portava. Era l’any 1971. 

Vols llegir més…?

Agraïment a Jaume Sarramona

Agraïment a Jaume Sarramona

Estic absolutament d’acord amb l’afirmació: Davant d’uns temps d’incertesa, de canvi permanent, una de les fites de l’educació sistemàtica ha de ser la capacitat de superar dificultats, d’adaptació a noves situacions, revisar i adquirir nous coneixements. I tot això demana voluntat, esforç, continuïtat. A banda d’alguns privilegiats que hi pugui haver per naixement o fortuna, la discriminació en la gran massa de ciutadans vindrà donada pels qui saben i poden seguir aprenent i els qui no saben ni saben aprendre.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: