FIAT 1300 berlina de 1960

 

 

El mes de maig de l’any 1963 estrenava el Fiat 1300 berlina, que lluïa la matricula B-338365.
Comprar un auto d’importació ja no era tan difícil, tot i què el ministeri de Comerç en rebia les peticions i autoritzava la distribució dels encara pocs vehicles fabricats a l’estranger.

 

 

El 1300 era un cotxe eficient i bonic. Els italians sempre han tingut especial carisma pel disseny i les carrosseries dels autos procedents d’aquell país ho palesen clarament. El meu era de color blanc i estava entapissat amb un teixit d’encertat to blavós. Tenia un frontal molt ben aconseguit al que donaven un toc personal els seus quatre fars. S’accedia al seu interior per quatre portes i disposava d’un bon maleter. 

 

 

Rodava molt fi i les quatre velocitats del seu canvi les dosificaves per mitjà d’un comandament situat sota mateix del volant de direcció.

 

 

Hi vaig corre vuit anys i en mantinc l’especial record de que fou l’auto amb el que l’Elisa i jo passejarem nostres fills, encara infants. L’utilitzarem moltes vegades per anar a Caldetes i amb ell pujarem sovint a Campelles.

 

 

Es comportà sempre molt bé i quan el va suplir un altre SEAT, el 1430, va continuar a Sabadell ja que el comprà el propietari del taller Ferrari al que jo habitualment el portava. Era l’any 1971.