Imatge d'arxiu del president de l'EMD en una concentració abans del referèndum de l'1-O, demanant llibertat també a Bellaterra
Imatge d'arxiu del president de l'EMD en una concentració abans del referèndum de l'1-O, demanant llibertat també a Bellaterra | J. Tardós

 

 

Durant el ple del 12 d'abril, Bellaterra va denunciar unànimement la deriva antidemocràtica i autoritària de l'Estat espanyol.

  

  

Ho va fer en una moció proposada per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). En ella, tots els grups polítics van mostrar-se “contra la dictadura del 155” i van coincidir en admetre que “Catalunya ha tornat a patir, altra vegada, un nou atac repressiu per part del govern de Mariano Rajoy i el bloc del 155, conjurats amb el poder judicial i policial de l'estat”.

 

  

El text parla “d'onada repressiva contra els catalans i les catalanes” i defineix l'acció del govern espanyol com un executiu que està “disposat a tot, fins i tot a vulnerar els drets civils, polítics i humans més bàsics per tal d'erradicar qualsevol signe de dignitat del poble català”.

  

  

Un estat que, en definitiva, consideren que “enlloc d'actuar com una democràcia madura – on el diàleg i l'acord són el motor de la cohesió de la societat – han decidit oferir cops de porra, menyspreu, humiliació, amenaces i, finalment, presó”.