L'Alba i en Jordi tenen a la seva filla estudiant a Copenhaguen, aquests clients ens expliquen la seva experiència d'una ciutat ben curiosa des de la perspectiva d'uns pares que van a visitar a la seva filla i aprofiten per conèixer una destinació nova.

 

Bicicletes aparcades per tot arreu

Bicicletes aparcades per tot arreu | Cedida

 

  

  

Bicicletes, per tot arreu, a tota hora, per a totes les edats. Les bicicletes són els habitants més importants de Copenhaguen. Les trobes circulant pels seus impecables carrils bici, amb els seus semàfors específics. Les trobes ben aparcades en els seus pàrquings, i mal aparcades per tot arreu. N'hi ha de tota mena però les més curioses són les que porten una “caixa” per transportar els nens.

 

 

Bicicletes amb caixa pel bebè davant

Bicicletes amb caixa pel bebè davant | Cedida

 

  

  

Els danesos són agradables. Són una societat organitzada però no massa quadrats. No és estrany veure vianants que creuen en vermell o algun paper per terra. La característica que els defineix millor però, és que són confiats. Per exemple, confien en què trobaran l'abric que deixen penjat a l'entrada del museu. Copenhaguen és una gran ciutat i cal vigilar com a tot arreu però ells deixen els cotxets de bebès al carrer quan entren a fer un cafè…. amb el nen a dins del cotxet! Al carrer! Perquè despertar-lo pobret, tan bé que està dormint..

 

 

Un cotxet fora al carrer

Un cotxet fora al carrer | Copenhaguen

 

  

  

I confien tant que també confien en el temps, en això són optimistes. A la que tenen un balcó corren a posar-hi una tauleta amb para-sol, no fos cas que un dia fes bon temps i no el poguessin aprofitar!

  

  

De fet, hi ha tantes terrasses i taules al carrer com aquí. Amb temperatures al voltant dels 0 graus al centre de la ciutat hi ha tantes terrasses de bar com a Barcelona. Això sí, amb unes mantetes ben bufones pels clients. Mantes que ningú s'emporta, òbviament.

 

Una terrassa a Copenhaguen

Una terrassa a Copenhaguen | Cedida

 

  

  

En fi, Copenhaguen és un magnífic destí per un cap de setmana, també a l'hivern. Les males llengües diuen que sempre fa mal temps però jo crec que això és un mite, a mi no m'ha plogut mai. Això sí, aneu ben abrigats.”