La transparència posa alguns documents a disposició dels ciutadans des de qualsevol lloc
La transparència posa alguns documents a disposició dels ciutadans des de qualsevol lloc | Redacció

 

  

  

El grup d'Esquerra Republicana – Acord Municipal (ERC-AM) a Bellaterra va continuar insistint, durant el ple del 12 d'abril, perquè l'EMD millori en termes de transparència.

 

  

Repetidament, la qüestió de la transparència ha anat apareixent als diferents plens de l'entitat menor. Ja el juliol del 2017, el mateix grup va presentar una moció que reclamava diverses mesures.

 

  

En l'última sessió de l'abril, l'EMD es va comprometre a acabar d'incorporar les actes dels plens al web, així com les ordres del dia. També a posar a disposició dels i les veïnes les gravacions dels plens anteriors ja gravats, així com dels que es vagin succeint en el futur.

  

  

La proposta inicial d'ERC era fer-ho via streaming -i sense necessitat d'edició – des de la plataforma Facebook de l'EMD o el Portal de Transparència. En un primer moment, però, des del govern bellaterrenc es va apel·lar a dificultats en qüestions tècniques.

  

  

Actualment els plens són gravats per personal de l'EMD, però no són accessibles pel ciutadà a través de la xarxa, un aspecte “a millorar” i que demostra que encara hi ha, amb unanimitat d'opinió a la sala,”feina per fer”.