El lector de les pilones amb una targeta
El lector de les pilones amb una targeta | Redacció

 

 

El jutge ha ordenat a l'EMD de Bellaterra que baixi les pilones del Camí Antic de Sant Cugat, que impedeixen el trànsit obert a tothom per aquesta via. De fet, el magistrat ja ho havia manat fer – com a mesura cautelar – fins que dictés sentència de l'actual litigi que enfronta l'EMD i l'Ajuntament al voltant del trànsit al Camí Antic de Sant Cugat.

 

Després d'estar un any abaixades, l'EMD de Bellaterra va reactivar les pilones del Camí Antic a mitjans del mes d'abril. Com a motius argumentava que “la denúncia de l'Ajuntament qüestionava una modificació de l'ordenança de l'any 2014”, i no la seva aprovació i instal·lació, feta el 2011.

 

Amb aquest moviment, les pilones han pogut funcionar – amb targeta i només pels bellaterrencs – durant gairebé un mes sencer. No obstant, han patit incidents en diferents ocasions, cosa que ha fet que l'accés hagi hagut d'estar tallat en diverses ocasions per obres de manteniment.

 

La posició del govern de Cerdanyola és contrària a que es tallin les vies públiques i afirmen haver proposat a l'EMD un projecte de pacificació a la zona. Per l'EMD, en canvi, limitar el trànsit a través de pilones és una qüestió primordial i voldrien que “estiguessin actives les 24 hores del dia”. Tot i així, el president de l'EMD, Ramon Andreu, es va mostrar “disposat a negociar” durant la passada Junta de Veïns del mes d'abril.