Un Policia Local amb la moto elèctrica de prova
Un Policia Local amb la moto elèctrica de prova | Cerdanyola.info

 

 

Cap a una Cerdanyola més sostenible. La Policia Local de Cerdanyola del Vallès incorpora dues motos elèctriques cedides per l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'empresa catalana Scutum. Un dels vehicles du l'equipament propi de la Policia i l'altre és el model habitual. 

 

Els vehicles s'utilitzaran per fer patrullatge de proximitat. Les característiques corresponen al model Silence SO2 d'Scutum amb una bateria de liti de 6kw i homologada per dues persones. L'objectiu del canvi és afavorir la mobilitat sostenible substituint la benzina per l'electricitat. Aquestes motos tenen una autonomia de 100 quilòmetres i poden circular a una velocitat màxima de 80 km/h. Per carregar-les, s'endollen com qualsevol aparell elèctric i té un cost de 50 cèntims. Per recórrer la mateixa distància, caldrien uns 4 litres de benzina amb un cost de 5 euros. Es calcula que en dos anys es podria estalviar el 40% de la diferència del preu superior d'un vehicle elèctric a un vehicle de benzina. 

 

Sobre la prova de les motos elèctriques, l'alcalde Carles Escolà diu que la mobilitat sostenible és “una aposta decidida” del govern i recorda que l'Ajuntament ha començat a incorporar vehicles elèctrics a la flota municipal i compta amb bicicletes elèctriques per als desplaçaments per la ciutat de les persones electes i tècniques municipals.