S’apunta a la construcció d’una rambla entre el Parc Tecnològic i la UAB

by | maig 19, 2018 | Política

 

Vista aeria del Parc de l'Alba

Vista aeria del Parc de l'Alba | Territori

 

 

 

El futur de l'antic Centre Direccional ha saltat a una nova casella. Després que el 19 de maig es presentessin les tres alternatives sorgides del procés participatiu, el Parc de l'Alba i Cerdanyola del Vallès entren en la següent fase per definir el nou planejament de l'espai.

 

Tres propostes per un mateix espai

 

En l'acte celebrat al MAC, es van posar sobre la taula tres propostes de distribució dels espais en l'antic Centre Direccional. Les tres tenen en comú mantenir el corredor de l'eix que uniria el Parc Tecnològic i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i continuar apostant per un anomenat “pre-parc” abans de l'inici del Parc Natural de Collserola, limitant amb la riera de Sant Cugat.

 

El director del Consorci del Parc de l'Alba, Pere Solà, va anunciar que l'alternativa que veuen amb millors ulls és la que presenta una situació de la zona d'habitatge més pròxima a la ciutat de Cerdanyola. La proposta presenta un espai residencial dividit en dues àrees (en color vermell al plànol): una zona tocant al Castell de Sant Marçal i una altra amb el carrer de Serra dels Galliners al mig. Aquesta via seria, de fet, la que es convertiria en una “rambla que adapti les seves característiques depenent de l'espai pel qual passi”, va explicar Solà. La modificació del carrer té l'objectiu de connectar de forma més directa i urbana la UAB i la ciutat de Cerdanyola. A més, Solà va defensar aquesta opció assegurant que la via podria acollir el pas d'un tramvia i la construcció de voreres amples, entre altres aspectes.

 

Quant a la zona destinada al comerç (en color rosa), aquesta opció aposta per una franja ubicada de forma paral·lela al pas de l'autopista i abans d'arribar a la carretera de la Universitat Autònoma.

Plànol de l'alternativa 3 pel Parc de l'Alba

Plànol de l'alternativa 3 pel Parc de l'Alba | Parc de l'Alba

 

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: