Bellaterra ha estat escenari de la trobada mundial de Wikipedia

by | maig 22, 2018 | Societat

Una de les conferències durant les jornades

Una de les conferències durant les jornades | CCMA

 

 

La Universitat Autònoma de Barcelona a l'àrea de Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) ha estat l'escenari de la primera Wikimedia Hackathon que s'ha fet a Catalunya. En concret, col·laboradors daquesta plataforma d'arreu del món s'han reunit a la UAB i han posat en marxa 84 nous projectes sobre llengua, dades i intel·ligència artificial per desenvolupar la Wikipedia, la principal enciclopèdia en línia.

 

La trobada s'ha fet durant tres dies, des del divendres 18 de maig fins el diumenge 20 de maig, a l'Escola d'Enginyeria de la UAB, i hi han participat unes 300 persones, de 50 països diferents.

 

 

Foment de la diversitat lingüística

 

Els projectes engegats s'han centrat sobretot a fomentar la diversitat lingüística i a augmentar la presència a la Wikipedia de llengües minoritàries.

 

Com que els projectes s'han centrat en el multilingüisme, al perfil habitual d'enginyers infomàtics, s'hi ha sumat el de lingüistes i traductors.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: