Una vacuna redueix 400 senglars en un any al Vallès Occidental

by | maig 23, 2018 | Societat

Un dels senglars que ha estat vacunat dins del projecte de la UAB

Un dels senglars que ha estat vacunat dins del projecte de la UAB | UAB

 

La població de porcs senglars del Vallès Occidental ha disminuït més de 400 exemplars en un any gràcies a l'aplicació d'una vacuna anticonceptiva. És el resultat fins ara d'un projecte impulsat per les Comissions de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA) dels Col·legis d'Advocats de Catalunya i de les Balears que compta amb la col·laboració del Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals de la Facultat de Veterinària de la UAB i amb el suport de la Diputació de Barcelona. Es tractava d'avaluar l'efectivitat d'aquesta vacuna en senglars urbans i periurbans de diversos municipis del Vallès Occidental.

 

Els impulsors del projecte afirmen que la vacuna ha resultat efectiva en tots els animals que l'han rebut, i que, en conseqüència, han deixat de néixer 400 exemplars en un any. Aquesta xifra, afegeixen els CPDA citant dades del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, és la mateixa d'animals morts per caçadors l'any anterior en les batudes fetes als mateixos municipis.

 

  

  

A més, afirmen que, segons el conveni subscrit pels científics de la UAB, la caça massiva provoca una “alteració de l'ecosistema” i un “increment” de la població de porcs senglars. Això els porta a concloure que l'eliminació dels individus d'una espècie “no és un mètode efectiu” per controlar-la i que, ben al contrari, “acaba provocant a mig termini un increment”.

 

 

  

  

A banda de l'efectivitat del mètode, els impulsors del projecte destaquen que comporta una despesa “molt inferior” al sacrifici i que evita els accidents de carretera que es poden produir quan els animals fugen de les batudes dels caçadors.

 

 

  

  

Finalment recorden que segons la Llei de Protecció d'Animals de Catalunya la utilització de mètodes “ètics” de control de poblacions d'animals és una “obligació” de les administracions públiques. És per això que el CPDA del Col·legi d'Advocats de Catalunya suggereix a l'Ajuntament de Barcelona i al Departament d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat que apliqui el mètode de la vacuna anticonceptiva per controlar la població de porcs senglars.

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: