Abocador a Can Fatjó dels Aurons
Abocador a Can Fatjó dels Aurons | FOTO: Plataforma contra l'Abocador de deixalles a Can Fatjó dels Aurons

 

 

El conveni que havia de multiplicar el finançament de Bellaterra i ampliar i aclarir les seves competències s’ha esfumat – o refredat – de moment. Després de dos anys i mig de negociacions, el nou document – gairebé tancat a finals d’any – no ha pogut veure la llum per una discrepància entre l’Ajuntament de Cerdanyola i l’Entitat Menor Descentralitzada (EMD) de Bellaterra. El punt de desacord, els límits territorials de Bellaterra

 

Per una banda, l’EMD proposava incloure els terrenys de l’abocador de Can Fatjó dels Aurons dins el terme de Bellaterra. Per l’altra, l’Ajuntament es mostrava contrari a afegir aquesta qüestió dins un conveni “de competències i finançament”. En tot cas, argumenten, “s’hauria de tramitar per separat” i aquesta premissa “ja es va traslladar a l’EMD al principi de les negociacions”. L’EMD afirma que sumar aquests terrenys donaria “la coherència territorial necessària a Bellaterra” i permetria “el control de la correcta restauració de la zona”, assumpte important pel que fa a la salut i medi ambient. D’altra banda, l’Ajuntament descriu aquesta última acció com una “maniobra” del govern de l’EMD, perquè “l’ampliació dels límits territorials no aportarien res a Bellaterra”.

 

Per posar fi a les negociacions, el president de l’EMD, Ramon Andreu (Gent per Bellaterra) va convocar un ple extraordinari el 9 de març on es va aprovar, per unanimitat, una proposta de conveni amb el capítol dels límits territorials inclososos.