Material incautat durant la detenció
Material incautat durant la detenció | Mossos

 

 

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal format per diverses bateries de persones dedicat als robatoris amb força a interior de domicili i al robatori i furt d’ús de vehicle per a cometre aquests fets. Hi ha 8 presumptes lladres detinguts i 7 d’aquests ja han ingressat a presó, aquest 30 de maig.

 

 

 

Les vuit persones detingudes  haurien comès almenys una trentena de robatoris des del passat mes d’octubre a Barcelona i a la seva àrea metropolitana. En la majoria dels casos els presumptes autors buscaven cases ubicades en urbanitzacions apartades del nucli urbà. Els seus objectius principals eren diners en efectiu i joies i abans d’assaltar els immobles realitzaven tasques de vigilància dels mateixos i prenien moltes precaucions per tal de no ser detectats per la  policia.

 

Per cometre els robatoris sostreien vehicles o n’utilitzaven d’altres a nom de terceres persones que feien servir per apropar-se a les cases que pretenien assaltar. Si ho creien convenient estacionaven el vehicle en una zona boscosa i després caminaven durant hores per zones boscoses o camp a través fins a arribar a l’objectiu assenyalat. En d’altres casos, el desplaçament des de la ciutat de Barcelona fins els immobles que pretenien assaltar el feien en metro o tren per tal de no aixecar sospites. Un cop ja amb el botí guardat en motxilles, desfeien el camí de la mateixa manera.

 

Els arrestats treballaven de forma organitzada en grups de dos, tres o quatre persones, i es dedicaven a contactar amb companys seus per tal que delinquisin amb ells de forma coordinada. La manera de captar-los era oferint-los allotjament i vehicles per tal de cometre els robatoris a canvi que després es repartissin el botí aconseguit.

 

En el transcurs de la investigació s’ha pogut acreditar que els diferents grups de treball delictiu treballen en forma de xarxa delictiva, de manera que s’intercanvien individus per treballar, vehicles i informació per a realitzar els robatoris.

 

L’alt nivell d’especialització dels lladres comportava que prenguessin moltes precaucions per no ser detectats i que aconseguissin accedir i marxar dels immobles de forma molt ràpida. La investigació policial ha permès corroborar que la seva activitat delictiva no es limitava al territori català i que havien comès robatoris seguint el mateix modus operandi a altres països europeus.