Un tram de zona blava a Cerdanyola
Un tram de zona blava a Cerdanyola | Artur Ribera

 

 

  

  

El Ple Municipal del mes de maig a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va aprovar 14 punts i en va rebutjar tres: dues propostes del govern i una moció del PP i Ciutadans. A més, a l'inici de la sessió es va retirar el punt referent a la pròrroga del termini d'audiència per la liquidació del PEM Guiera, i la moció del PdeCAT de suport als mestres investigats per delictes d'odi.

  

  

La sessió plenaria corresponent al mes de maig, celebrada el 31 de maig, va tornar a tenir com a protagonistes els expedients desfavorables a una proposta del govern municipal. En el mateix marc del servei d'aparcament de zona blava, el Ple va rebutjar dues propostes del govern: les modificacions del reglament del servei i la modificació del pressupost perquè 200.000 es destinessin a substituir 28 parquímetres.

  

  

El primer punt descrit es va rebutjar amb els vots en contra del PdeCAT, Ciutadans, PP i ERC i les abstencions de ICVEUIA i PSC. La principal crítica de l'oposició van ser les discrepàncies entre part dels serveis tècnics de l'Ajuntament. Un dels regidors més contundents quant a la seva valoració de la proposta va ser Víctor Francos, del PSC: “l'expedient és un desastre”. Tot i això, el seu grup es va abstenir perquè no es tractava d'una aprovació definitiva.

  

  

Quant a la proposta de canvi dels parquímetres, les crítiques dels partits que formen el plenari van ser similars. Des del PP, partit que va votar en contra de la iniciativa, Manuel Buenaño va ressaltar: “És cert que els parquímetres estan en mal estat, però heu de fer els expedients correctes”. Així, el punt es va rebutjar amb els vots en contra de dos regidors del PdeCAT, PP i ERC, i amb les abstencions de Cs i PSC.