La UAB estrena la primera caldera de biomassa en una universitat catalana

by | juny 1, 2018 | Societat

La caldera de biomassa de la UAB

La caldera de biomassa de la UAB | UAB

 

El Vallès Occidental fa aquesta setmana un pas més en la consolidació del projecte Boscos del Vallès, que aprofita la biomassa forestal per obtenir energia calorífica d’equipaments d’abast supramunicipal. Aquest és el cas del Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Cerdanyola del Vallès, que des d’ara compta amb una caldera de biomassa que crema estella provinent de la neteja dels boscos de la comarca i contribueix a la prevenció d’incendis forestals al mateix temps que obté una energia neta i de proximitat que redueix les emissions de CO2. Aquesta caldera se suma a la que dilluns es va posar en marxa al Consorci Sanitari de Terrassa amb el mateix objectiu.

 

El dimecres 30 de maig, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, va lliurar les claus de la instal·lació comarcal a la concessionària, la UTE Boscos del Vallès acompanyat del vicerector d’Economia i Campus de la UAB, Carles Gispert i el director del Servei d'Activitat Física de la UAB, Andreu Benet. La caldera oferirà energia calorífica als 6.300 usuaris de les instal.lacions esportives, amb una potència de 500 kW i un consum previst de 1.500.000 kWh/any.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: