La caldera de biomassa de la UAB
La caldera de biomassa de la UAB | UAB

 

El Vallès Occidental fa aquesta setmana un pas més en la consolidació del projecte Boscos del Vallès, que aprofita la biomassa forestal per obtenir energia calorífica d’equipaments d’abast supramunicipal. Aquest és el cas del Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Cerdanyola del Vallès, que des d’ara compta amb una caldera de biomassa que crema estella provinent de la neteja dels boscos de la comarca i contribueix a la prevenció d’incendis forestals al mateix temps que obté una energia neta i de proximitat que redueix les emissions de CO2. Aquesta caldera se suma a la que dilluns es va posar en marxa al Consorci Sanitari de Terrassa amb el mateix objectiu.

 

El dimecres 30 de maig, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, va lliurar les claus de la instal·lació comarcal a la concessionària, la UTE Boscos del Vallès acompanyat del vicerector d’Economia i Campus de la UAB, Carles Gispert i el director del Servei d'Activitat Física de la UAB, Andreu Benet. La caldera oferirà energia calorífica als 6.300 usuaris de les instal.lacions esportives, amb una potència de 500 kW i un consum previst de 1.500.000 kWh/any.