Imatge del sopar del 40è aniversari
Imatge del sopar del 40è aniversari | UAB

 

 

El dia 6 de juny de 1968 es va publicar al BOE el decret de creació de la Universitat Autònoma de Barcelona, que va iniciar la seva activitat docent la tardor següent amb els estudis de Filosofia i Lletres i de Medicina. La UAB vol celebrar l’efemèride amb un seguit d’activitats que tindran lloc al llarg de tot el dia i que culminaran amb el sopar del 50è aniversari.

 

  

  

La Facultat de Filosofia i Lletres, també pel seu 50è aniversari, commemorarà l’efemèride amb un convidat il·lustre, el professor Henri Weber, una de les cares visibles del Maig del 68 qui, a les 12.30 hores, a l'auditori de la Facultat, pronunciarà una conferència sobre el context sociopolític del Maig del 68 a Europa i, concretament, a França. Henri Weber -juntament amb  Daniel Cohn-Bendit i Alain Krivine- va protagonitzar uns esdeveniments que marcarien l’imaginari de tota una generació. Un ideal utòpic que ha estat present fins a avui en dia.

 

 

  

  

A la tarda, a partir de les 18 hores, el periodista de TV3 Ramon Pellicer conduirà l’acte de presentació del llibre col·lectiu commemoratiu L’audàcia del coneixement. 50 anys UAB que, sota la direcció dels historiadors i professors de la UAB Borja de Riquer i Carme Molinero, vol oferir un breu resum d'aquest mig segle. Posteriorment hi haurà un diàleg entre la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el rector de la Universidad Autónoma de Madrid (UAM), Rafael Garesse, universitat ‘bessona’ que va ‘néixer’ el mateix dia que la UAB.

 

 

  

 

  

I a continuació tindrà lloc la fi de festa, amb sopar i ball per a tota la comunitat que acolliran les instal·lacions del Servei d'Activitat Física (SAF). A les 20 hores, a cel obert,  es farà l’aperitiu, a les 21 hores es continuarà amb el sopar dins el poliesportiu i a les 23 hores s’iniciarà el ball de festa que culminarà amb un gran comiat final entrada ja la matinada.