Mercè Conesa, nova presidenta del Port de Barcelona
Mercè Conesa, nova presidenta del Port de Barcelona | Lali Álvarez

 

 

L'alcaldessa de Sant CugatMercè Conesa serà la nova presidenta del Port de Barcelona, segons fonts coneixedores d'Europa Press i segons ha avançat Catalunya Ràdio. L'actual presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès rellevarà Sixte Cambra, que ocupava el càrrec des de 2011 i que el deixa per motius personals.

 

Conesa és alcaldessa de Sant Cugat del Vallès des de 2010, amb la marxa de l'exalcalde Lluís Recoder al govern de la Generalitat, – va ser reelegida el 2011 i el 2015 -, és llicenciada en Dret i té un màster en Dret i Gestió Pública i un altre en Lideratge i Innovació en Polítiques Públiques. 

 

L'acceptació del nou càrrec provocarà que Conesa hagi de deixar l'alcaldia de Sant Cugat, les travesses apunten que serà l'actual tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, qui la substituirà en el càrrec. En aquest sentit, si Conesa deixa l'acte de regidora, Sílvia Solanelles que ocupava el lloc 13 a la llista de Conesa (aleshores CiU, ara PDeCAT-Demòcrates) a les municipals del 2015 serà la nova regidora santcugatenca. Solanelles és l'actual presidenta de la Fundació Sant Cugat Actiu.

 

El seu càrrec a la Diputació serà ocupat per Marc Castells, alcalde d'Igualada des de 2011. Va ser president del consell comarcal d'Anoia, abans com a delegat de l'àrea d'Educació i Tecnologies de la Informació i Comunicació i d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació.