Joan Coscubiela al Parlament de Catalunya com a portaveu de Catalunya sí que es pot
Joan Coscubiela al Parlament de Catalunya com a portaveu de Catalunya sí que es pot | ACN

 

 

El diputat al Parlament de Catalunya amb ICV i portaveu de Catalunya Sí Que Es Pot (CSQP) en la darrera legislatura, Joan Coscubiela, va presentar a Cerdanyola del Vallès, el 5 de juny, el seu llibre 'Empantanados: una alternativa al soviet carlista'.

 

Segons va explicar Coscubiela al TOT, el llibre pretén ser “una crònica de tota la legislatura anterior i dels mesos de tardor del 2017 i com hem arribat a una situació d'empantanament”. El president de CCOO a Catalunya entre el 1995 i el 2008, senyala que 'Empantanados' també és “un intent d'analitzar el fenomen de l'independentisme des d'una perspectiva el més objectiva possible, tot i que no és objectiu però no maniquea”.

 

Preguntat sobre si s'ha sortit de l'empantanament que destaca el llibre, Coscubiela es mostra optimista tenint en compte els canvis al govern espanyol: “Espero que poguem sortir aviat. De moment, un fet que no estava previst fa unes setmanes és que Rajoy ha deixat de ser president del govern. Això suposa obrir finestres i que entri aire. Veurem si aquest aire nou serveix per obrir una via de diàleg i de destensar la situació”.

 

Quant a l'actualitat a Catalunya, Joan Coscubiela posa en relleu que es viu “un escenari convuls i canviant”, amb la qual cosa, assegura, “costa fer previsions”. Tot i això, considera que el canvi de govern a Espanya “permetrà, a la part de l'independentisme que vol conduir la seva estratègia, treure's de sobre aquesta mena de segrestament al qual els té sotmès Puigdemont des de Brussel·les“, afegint: “Això podria permetre establir ponts de diàleg. És complicat perquè el pou al que estem és molt profund i costarà sortir”.

 

A Cerdanyola del Vallès, la representació plenaria d'ICV, partit de Coscubiela, és mínima amb només una regidora a l'Ajuntament. Sobre els pronòstics de cara a les Eleccions Municipals de l'any 2019, l'exportaveu de Catalunya sí que es pot no creu que es puguin fer previsions: “després d'haver comprovat que en una setmana el senyor Rajoy va passar de celebrar l'aprovació dels pressupostos a plorar la seva destitució com a president del govern, tot el que siguin previsions més enllà dels propers dos minuts, no tenen molt de sentit”.

 

Coscubiela, al centre, durant la presentació de Empantanados a Cerdanyola del Vallès
Coscubiela, al centre, durant la presentació de Empantanados a Cerdanyola del Vallès | Mónica García