Coscubiela (ICV): “És complicat establir ponts de diàleg perquè estem en un pou molt profund”

by | juny 6, 2018 | Cerdanyola

 

 

Joan Coscubiela al Parlament de Catalunya com a portaveu de Catalunya sí que es pot

Joan Coscubiela al Parlament de Catalunya com a portaveu de Catalunya sí que es pot | ACN

 

 

El diputat al Parlament de Catalunya amb ICV i portaveu de Catalunya Sí Que Es Pot (CSQP) en la darrera legislatura, Joan Coscubiela, va presentar a Cerdanyola del Vallès, el 5 de juny, el seu llibre 'Empantanados: una alternativa al soviet carlista'.

 

Segons va explicar Coscubiela al TOT, el llibre pretén ser “una crònica de tota la legislatura anterior i dels mesos de tardor del 2017 i com hem arribat a una situació d'empantanament”. El president de CCOO a Catalunya entre el 1995 i el 2008, senyala que 'Empantanados' també és “un intent d'analitzar el fenomen de l'independentisme des d'una perspectiva el més objectiva possible, tot i que no és objectiu però no maniquea”.

 

Preguntat sobre si s'ha sortit de l'empantanament que destaca el llibre, Coscubiela es mostra optimista tenint en compte els canvis al govern espanyol: “Espero que poguem sortir aviat. De moment, un fet que no estava previst fa unes setmanes és que Rajoy ha deixat de ser president del govern. Això suposa obrir finestres i que entri aire. Veurem si aquest aire nou serveix per obrir una via de diàleg i de destensar la situació”.

 

Quant a l'actualitat a Catalunya, Joan Coscubiela posa en relleu que es viu “un escenari convuls i canviant”, amb la qual cosa, assegura, “costa fer previsions”. Tot i això, considera que el canvi de govern a Espanya “permetrà, a la part de l'independentisme que vol conduir la seva estratègia, treure's de sobre aquesta mena de segrestament al qual els té sotmès Puigdemont des de Brussel·les“, afegint: “Això podria permetre establir ponts de diàleg. És complicat perquè el pou al que estem és molt profund i costarà sortir”.

 

A Cerdanyola del Vallès, la representació plenaria d'ICV, partit de Coscubiela, és mínima amb només una regidora a l'Ajuntament. Sobre els pronòstics de cara a les Eleccions Municipals de l'any 2019, l'exportaveu de Catalunya sí que es pot no creu que es puguin fer previsions: “després d'haver comprovat que en una setmana el senyor Rajoy va passar de celebrar l'aprovació dels pressupostos a plorar la seva destitució com a president del govern, tot el que siguin previsions més enllà dels propers dos minuts, no tenen molt de sentit”.

 

Coscubiela, al centre, durant la presentació de Empantanados a Cerdanyola del Vallès

Coscubiela, al centre, durant la presentació de Empantanados a Cerdanyola del Vallès | Mónica García

 

 

 

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Què és la ‘Zona Taronja’?

Què és la ‘Zona Taronja’?

Al darrer ple de l’Ajuntament de Cerdanyola es va aprovar la suspensió de la “Zona Blava” d’aparcament, per substituir-la per un nou sistema: la “Zona Taronja”, que es començarà a posar en marxa a partir de l’1 de setembre

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: