David Carabén, solista dels Mishima, a l’Embassa’t 2014.
David Carabén, solista dels Mishima, a l’Embassa’t 2014. | Autor: David B.

 

 

El Festival Independent de Música del Vallès, l'”Embassa't” torna aquest cap de setmana a Sabadell. I ho fa allà on va néixer: la Bassa de Sant Oleguer. El 10a edició del festival serà aquest divendres 8 i dissabte 9 de juny i anirà acompanyat d'un cartell ple de grups que ja han passat pel festival.  

 

Aquí te'n oferim 10 claus. 

 

 

1. L’Embassa’t torna a La Bassa

Després d’una itinerància pels Jardinets de l’Espai Cultura, l’Estruch i Can Marcet, finalment l’Embassa’t torna al lloc que li dóna nom: La Bassa de Sant Oleguer. L’última edició s’hi va celebrar el 7 de juliol de 2012. Ara hi torna, fora de la temporada de piscines, i amb voluntat de permanència. Segons la regidora de Cultura, si el festival es fa abans que comenci la temporada de banys, no tindria perquè haver-hi problemes. L’Embassa’t torna, això sí, en format més de festival (dos dies) que de macroconcert.

 

2. Una prèvia

Dijous, a la nit, a la sala Balboa, al Centre, s’escalfen motors de gratis amb la música de Vàlius i Medalla. A partir de les 21.30 hores.

 

3. Dos dies per a grans

L’Embassa’t com a tal comença divendres a les 18.30 hores. Serà el dia dels Mazoni, Pau Vallbé, The unfinished simpathy, Mishima, Zola Blood, britànics que debuten a Espanya, Anímic, The hairy legs, que va obrir el primer Embassa’t, o VeMo, entre altres.