La rectora magnífica, Margarita Arboix, en una fotografia d'arxiu
La rectora magnífica, Margarita Arboix, en una fotografia d'arxiu | UAB

 

 

  

  

“És evident que el manifest de Bellaterra va ser un punt d'inflexió en favor de la democràcia, la llibertat d'expressió, la catalanitat… i que ha marcat l'ADN de la Universitat Autònoma de Barcelona“. Així s'expressava la rectora magnífica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix, el 6 de juny durant un dels actes de celebració dels 50 anys de l'Autònoma.

 

 

  

  

En concret, va ser durant la xerrada de Henri Weber, un dels protagonistes del maig del 68, context en el qual – llavors cinquanta anys enrere – es creava la Universitat Autònoma de Barcelona. No va ser, però, fins a principis dels anys 70 quan l'activitat docent i de recerca es va traslladar a l'encara incipient campus de Bellaterra.

 

 

 

  

La que per a molts és, avui dia, la Universitat Autònoma de Bellaterra – enlloc de Barcelona – va girar la vista enrere i fer retrospectiva de la mà de la rectora, degans, caps de departament i historiadors durant tots els actes de celebració del cinquantè aniversari.