El Vallès acorda noves mesures per reactivar la indústria com a motor econòmic

by | juny 7, 2018 | Societat

Signants del Pacte per la Reindustrialtizació del Vallès Occidental

Signants del Pacte per la Reindustrialtizació del Vallès Occidental | Juanma Pelaez

 

 

El Vallès Occidental ha fet aquest dijous una aposta conjunta per la indústria amb l’aprovació d’un nou paquet de mesures i d’accions concretes fruit de la concertació entre els diferents agents del territori. S’ha acordat i signat una estratègia conjunta per la transformació de la indústria al Vallès en l’horitzó 2022 en el marc d’un Plenari del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental participat per les 37 entitats signants del Pacte: els 23 ajuntaments de la comarca, els sindicats CCOO i UGT, les entitats CIESC, PIMEC, CECOT, les Cambres de Sabadell i Terrassa, els centres universitaris UAB, UPC, UIC i ESDI, les entitats EURECAT i LEITAT i el Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. També s’ha aprovat el desplegament del Pla d’acció 2018-2019 i el marc de col•laboració amb el Pacte Nacional per a la indústria.

 

El president del Consell Comarcal, que ostenta la secretaria tècnica del Pacte ha explicat que “avui podem afirmar que hem passat d’una declaració institucional a un Pacte territorial. Tenim les arrels ben fortes per fer créixer el Vallès més enllà dels canvis i les conjuntures polítiques del moment, o dels responsables institucionals”. 

 

El primer acord del Plenari ha estat l’aprovació d’una Estratègia conjunta per a la transformació de la indústria al Vallès en l’horitzó 2022, el compromís dels 37 signants per una mirada compartida i consensuada per treballar plegats durant els propers anys. El segon acord, ha estat el Desplegament del Pla d’acció 2018-2019, que entra al detall del treball a desenvolupar com a prioritari entre totes les entitats membres del Pacte, per exemple: la implementació de mesures de fiscalitat, el foment de les vocacions industrials, l’impuls de la indústria 4.0, la millora de l’accessibilitat i la mobilitat dels polígons industrials o les accions sectorials en economia circular, entre moltes d’altres. El tercer acord fa referència al Marc de col·laboració amb el Pacte Nacional per a la Indústria, amb la concreció del treball desenvolupat amb la Direcció General d’Indústria per trobar línies estables de treball.

 

Les set mesures prioritàries

Les set mesures prioritàries | CCVO

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: