Captura d'uns dels robatoris
Captura d'uns dels robatoris | Mossos d'Esquadra

 

 

 

  

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal que hauria realitzat centenars de furts a l'any a les àrees de servei de l'AP-7. La zona d'actuació dels criminals anava des de la Jonquera fins a Tarragona i, en els 50 fets que s'han resolt, haurien obtingut 150.000 euros en només sis mesos.

 

 

En concret, els Agents de la Policia de la Generalitat– Mossos d'Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat de la Divisió de Transport va detenir 15 persones d'origen kosovar, el 6 de juny, a Castelldefels, Badalona, Barcelona i Vilanova i la Geltrú. Aquests sostreien objectes de valor i diners de l'interior de vehicles estacionats després de distreure els seus ocupants. L'excusa que feien servir era dir que tenien la roda punxada i simulaven que els ajudaven.

 

Ara, els detinguts estan acusats de ser presumptes autors dels delictes de furts, contra la seguretat del trànsit, falsificació documental i un robatori amb intimidació. Durant l'operació, un dels detinguts va ser alertat de l'operatiu policial i es va escapolir per l'autopista sentit València, després d'un llarg seguiment policial que va acabar amb la seva detenció a Vilanova i la Geltrú.

 

Segons informa el cos de seguretat, els detinguts, gairebé tots multireincidents, acumulen centenars d'antecedents policials i alguns dels membres, ara detinguts, ja actuaven l'any 2013 quan els Mossos d'Esquadra els van detectar i detenir en diverses ocasions i operatius policials. La investigació, que s'ha allargat gairebé 6 mesos i que ha comptat amb la col·laboració de l'empresa Abertis autopistes, es va iniciar a finals de l'any passat quan els mossos van tenir coneixement que s'havia produït un furt de 27.000 euros a l'AP-7 al km 120.