Joan López i Enrique Rodríguez de CCOO Vallès Occidental-Catalunya Central
Joan López i Enrique Rodríguez de CCOO Vallès Occidental-Catalunya Central | Mónica García

 

  

El Secretari General de Comissions Obreres (CCOO) del Vallès Occidental-Catalunya Central, Enrique Rodríguez, i el Secretari General dels Pensionistes a CCOO de la mateixa àrea, Joan López, van protagonitzar una conferència a Cerdanyola l'11 de juny.

 

L'acte era en defensa de les pensions i per explicar les seves propostes a la ciutadania.

 

Què demana Comissions Obreres (CCOO) avui?

 

Enrique: Més que demanar, volem destacar que el nostre sistema de pensions és el millor que podríem tenir. Volem que recuperi la seva viabilitat completa i poder explicar les nostres propostes, les quals donarien garantia al sistema a curt i llarg termini.

 

Joan: Fins ara hem estat batallant a tot l'Estat però el Govern que ja no hi és, el del PP, no ens ha fet ni cas. Esperem que amb el nou govern, que en teoria està una mica a l'esquerra, siguem capaços de seure a parlar.

 

 

Hi ha més esperança amb el nou govern de Pedro Sánchez?

 

Enrique: D'entrada, la ministra de Treball i Seguretat Social ha situat les pensions com a una de les seves prioritats. Ens agrada que hagi dit que cal retornar el sistema públic de pensions als Pactes de Toledo. La traducció que fem és que anirem de cara a derogar la reforma unilateral del PP, que és molt perjudicial quant al 0,25% com al factor de sostenibilitat. La música del que diu la ministra ens agrada, però haurem de veure si la lletra de la cançó es correspon amb la música. Si és així, el sistema tornarà a ser viable també per les generacions del futur.

En aquest sentit, ara s'estan mobilitzant els pensionistes, però el sistema és de la societat. De fet, ells ja tenen la seva pensió, però lluiten perquè nosaltres també tinguem la nostra. El que seguirem defensant és que derogant la reforma laboral i fent evolucionar el salari mínim interprofessional i els dels convenis col·lectius, s'aconseguiria ingressar més al sistema de la seguretat social.

 

  

Joan: Quan fem trobades per parlar de les pensions, no fem una trobada de pensionistes. La fem de tothom perquè parlem de pensions, treball, salaris… Si els joves també s'impliquen, aconseguirem coses.