Els representants citats en el moment de la signatura
Els representants citats en el moment de la signatura | Cerdanyola.cat

 

  

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i l'Institut Català de les Dones (ICD) han signat un acord per millorar l'atenció a les dones que pateixen violència masclista al campus de Bellaterra, aquest 11 de juny.

  

  

La rectora de la universitat, Margarita Arboix, l'alcalde del municipi, Carles Escolà, i la presidenta de l'ICD, Núria Belada, han signat un conveni que suposarà l'acompanyament i atenció especialitzada en situacions de violència masclista, més enllà de la universitat, i s'establirà una derivació dels casos de la UAB al Centre d'Informació, Atenció i Recursos per a Dones (CIARD) de Cerdanyola.

  

  

El CIARD compta amb dues consultores, una psicòloga especialitzada en violència masclista, una jurista i una psicopedagoga.

  

  

Es tracta d'una prova pilot que comença amb la UAB i que l'ICD estudiarà si pot fer-se extensible a la resta d'universitats públiques.

  

  

Fins ara, la universitat catalana oferia una primera atenció i acolliment a les dones, mitjançant la unitat de Psicogènere, situada a la Facultat de Psicologia, en coordinació amb l'Observatori per la Igualtat de la UAB, en el marc del protocol aprovat el març de 2016.