Esforç perquè el campus de Bellaterra estigui lliure de violència masclista

by | juny 13, 2018 | Societat

 

Els representants citats en el moment de la signatura

Els representants citats en el moment de la signatura | Cerdanyola.cat

 

  

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i l'Institut Català de les Dones (ICD) han signat un acord per millorar l'atenció a les dones que pateixen violència masclista al campus de Bellaterra, aquest 11 de juny.

  

  

La rectora de la universitat, Margarita Arboix, l'alcalde del municipi, Carles Escolà, i la presidenta de l'ICD, Núria Belada, han signat un conveni que suposarà l'acompanyament i atenció especialitzada en situacions de violència masclista, més enllà de la universitat, i s'establirà una derivació dels casos de la UAB al Centre d'Informació, Atenció i Recursos per a Dones (CIARD) de Cerdanyola.

  

  

El CIARD compta amb dues consultores, una psicòloga especialitzada en violència masclista, una jurista i una psicopedagoga.

  

  

Es tracta d'una prova pilot que comença amb la UAB i que l'ICD estudiarà si pot fer-se extensible a la resta d'universitats públiques.

  

  

Fins ara, la universitat catalana oferia una primera atenció i acolliment a les dones, mitjançant la unitat de Psicogènere, situada a la Facultat de Psicologia, en coordinació amb l'Observatori per la Igualtat de la UAB, en el marc del protocol aprovat el març de 2016.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: