La Llar d'En Pitus a la carretera BV-1414
La Llar d'En Pitus a la carretera BV-1414 | G. Maps

 

Durant dos dies, la Policia Local de Cerdanyola ha multat a tots els pares que han estacionat malament el seu vehicle sobre l'acera de la carretera BV-1414, on es troba l'escola bressolLa Llar d'En Pitus.

 

El centre afirma que acumula més de 13 anys reclamant “pacificar la zona de forma urgent”, perquè l'origen de la qüestió es troba en l'alta velocitat a la qual circulen els vehicles que passen per la carretera.

 

 

En aquell punt, la BV-1414 disposa d'unpas de vianants davant del centre però, la seva directora, Queralt Martín, recorda que “els cotxes passen a 80 km/h, quan haurien d'anar a 30 km/h”. A més, “no respecten el pas de zebrapintat” i, malgrat aparcar lluny i bé, “les famílies no poden creuar la carretera amb seguretat”.

  

 

Els pares, mares i familiars dels infants expressen que es veuen “obligats” a parar el vehicle sobre l'acera, perquè “no hi ha lloc per aparcar ni davant ni a prop del centre” i els hi fa “por” creuar la carretera amb els seus fills.

  

 

Ja contactada l'EMD per part de l'escola bressol, la resposta és que no disposen de totes les competències necessàries per incidir en la qüestió. L'escola es mostra “cansada” de donar l'alerta durant tants anys i desitja que es prenguin mesures de caire urgent“abans no passi cap desgràcia”.

 

 

De fet, repten “que la Policia Local posi un radar, en comptes de multar als pares, i se n’adonaran que ningú va a 30km/h per aquesta zona escolar”.