Imatge d'un dels horts a la C-58 entre Badia i Cerdanyola
Imatge d'un dels horts a la C-58 entre Badia i Cerdanyola | ADAC

 

L’associació Amics dels Animals de Cerdanyola del Vallès (ADAC) ha iniciat una recollida de signatures a través de Change.org demanant que es prohibeixi la tinença d’animals als horts. Aquesta iniciativa és una reacció d’ADAC davant els animals que han trobat arran de l’inici de les obres d’ampliació de la C-58 entre Bellaterra i Badia del Vallès

 

Segons expliquen fonts d’ADAC, han trobat animals domèstics, sobretot gats, i de granja abandonats i en males condicions en els horts que s’han desallotjat a causa de les obres. Una de les situacions que descriu l’ADAC és la tinença, per part d’un dels propietaris dels horts, de dos gossos de caça en gàbies que no compleixen la normativa.

 

El dessallotjament dels horts es va fer efectiu el 2 de maig, i els horts estan buits des d’aleshores. Tot i això, l’associació ha trobat gairebé 100 gats abandonats a la zona. “No volem que es prohibeixin els horts, però s’haurien de regularitzar”, explica Ivan Garnelo, membre d’ADAC. En aquest sentit, denuncien que el projecte de les obres no ha tingut en compte el futur dels animals domèstics. Tot i que l'Ajuntament de Badia va contractar la protectora Help Guau, que es va fer càrrec del rescat d'alguns animals, des d'ADAC demanen que els Ajuntaments de Cerdanyola, Badia i també la Generalitat actuin al respecte.

 

Ivan Garnelo, d'ADAC, també destaca que el dessalotjament dels horts a la zona de Badia ha comportat que part d'aquests hortelans s'estiguin traslladant a terrenys de la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, l'associació posa en relleu que la situació dels horts genera problemes de medi ambient, salut pública i d'infrahabitatge pels casos de persones i famílies que habiten a les barraques. 

 

 

Els horts es van dessallotjar al mes de maig per l'inici de les obres de l'autopista.
Els horts es van dessallotjar al mes de maig per l'inici de les obres de l'autopista. | ADAC

 

ADAC es va trobar gossos en gàbies petites i gats i animals de granja
ADAC es va trobar gossos en gàbies petites i gats i animals de granja | ADAC