Aparcament incívic a Bellaterra

by | juny 15, 2018 | Cartes dels veïnat

TEXT: Josep A. Martínez Llorach

 

Ens preguntem què fa o què pot fer l’EMD respecte a un mal endèmic a Bellaterra que no és altre que l’aparcament incívic.

Cotxes aparcats sobre l'acera a l'avinguda Bartomeu

Cotxes aparcats sobre l'acera a l'avinguda Bartomeu | Josep A. Martínez Llorach

 

Les voreres del carrer Lluís de Àbalo, Joan Fàbregas i els voltants de la Plaça del Pi, s’han convertit en zones d’aparcament que impedeixen el pas normal dels vianants que estan obligats a transitar per la calçada degut a que no hi ha espai a la vorera. Cotxes i camions aparcats amb les quatre rodes damunt de la vorera de l’Av. Bertomeu mentre els propietaris esmorzen a l’Hostal. 

 

L’exemple més incívic i pitjor de tots ells, és el d’aquells que aparquen a les places de minusvàlids davant de l’estació amb l’excusa de que hi estaran cinc minuts perquè han d’anar al supermercat o bé perquè esmorzen al bar del Club Bellaterra; també aquells que després d’aparcar a la zona de minusvàlids corren com esperitats cap a l’estació i recullen el cotxe després de la jornada laboral. Naturalment, cap dels vehicles mostra el preceptiu indicador de minusvàlid.

 

En alguns lloc de França, davant dels aparcaments destinats a minusvàlids podem trobar cartells que diuen “et canvio  la plaça d’aparcament per la meva malaltia”.

 

Si dintre de les atribucions de l’EMD no hi consta la regulació de l’aparcament, ens preguntem per què la Policia Municipal de Cerdanyola, que de vegades passa pels nostres carrers, no pren les mesures pertinents? Cal dir que hem vist la grua endur-se un parell de cotxes, però la realitat demostra que és una mesura totalment insuficient.

 

Atès que és un problema creixent, confio en que la nostra EMD actuarà per solucionar la mostra d’incivisme. Ja sabem que en aquest país hom es mostra més cívic i compleix les normes de convivència i les ordenances municipals quan se’ns toca la butxaca. Però millor que no calgui arribar a aquest punt.

 

Josep A. Martínez Llorach

Bellaterra

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: