Ferran Civit (ERC): “Quan en el futur estudiïn el nostre estrat geològic hi trobaran escombraries”

by | juny 15, 2018 | Cerdanyola

 

 

 

Civit, Solà i Bou durant l'acte

Civit, Solà i Bou durant l'acte | ERC

 

 

El grup municipal d'Esquerra Republicana (ERC) a Cerdanyola del Vallès va organitzar una xerrada, el 13 de juny, sobre l'estratègia “Residu Zero“. A l'acte, celebrat a l'Espai Vi, van participar-hi el portaveu de medi ambient d'ERC al Parlament de Catalunya, Ferran Civit, i el vocal de prevenció de residus de l'Executiva de Medi Ambient i Energia d'ERC, Jordi Bou.

 

El projecte “Residu Zero“, expliquen, és un conjunt de polítiques en defensa del medi ambient al qual s'ha adherit Cerdanyola. En els últims anys s'han sumat altres entitats, empreses, universitats i municipis. Les bases de la iniciativa giren entorn quatre idees. Per una banda, es proposa el disseny de productes perquè durin més i siguin més fàcils de reciclar per reduir els residus i la reutilització dels residus que no s'hagi pogut evitar generar. A més, es planteja una millora de la recollida selectiva i apostar per la conscienciació ciutadana.

 

Sobre l'acumulació de residus, Ferran Civit va plantejar la idea d'una nova era per als humans: “Encetem una nova era geològica: l'antropocè. Quan en el futur estudiïn el nostre estrat geològic hi trobaran escombraries”. Per la seva part, Jordi Bou va admetre que mai s'aconseguirà “suprimir tots els residus generats”, afegint, però, que cal dirigir tots els esforços polítics i de conscienciació social per aconseguir-ho.

 

El pessimisme de la realitat del medi ambient es contraposa amb l'optimisme dels nous projectes de protecció de l'entorn. En aquest sentit, Civit va destacar que la salut ecològica de la Terra es troba en una crisi profunda. “Trobem escombraries i deixalles tant al punt més alt de l'Everest fins a la fossa de les Marianes“, va dir. Tot i això, va assegurar que “estem aconseguint començar a donar petites passes en la direcció correcta, encara que no amb la velocitat que seria necessari”.

 

En referència a la ciutat de Cerdanyola, la candidata d'ERC a l'alcaldia del municipi, Helena Solà, va afirmar que una xerrada sobre la reducció de residus era especialment important a Cerdanyola donat el problema dels residus en forma d'abocadors tòxics a diversos punts del terme municipal.

 

 

Vols llegir més…?

Els canvis en els pressupostos seran el tema central del Ple de Cerdanyola

Els canvis en els pressupostos seran el tema central del Ple de Cerdanyola

El ple municipal del mes de setembre a Cerdanyola del Vallès, que se celebra aquest dijous 30, tindrà els canvis en el pressupost municipal com a tema central. A més, també es parlarà de la carretera N-150, dels festius addicionals d’obertura del comerç, del funcionament de la nova Zona Taronja, de les agressions al col·lectiu LGTBIQ+, del preu de la llum i de l’Afganistan

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: