El CDR denuncia l’actuació violenta de la Policia Local durant l’ocupació de l’ajuntament de Cerdanyola

by | juny 18, 2018 | Cerdanyola

 

Interior de la sala de plens durant l'ocupació

Interior de la sala de plens durant l'ocupació | @MNAnoticies

 

 

  

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Cerdanyola del Vallès denuncia en un comunicat que la Policia Local “va actuar de manera totalment desproporcionada i violenta” durant l'ocupació de l'ajuntament la nit del 15 al 16 de juny. Des del CDR asseguren que es va tractar d'una ocupació pacífica i simbòlica i que l'actuació policial va ser “per iniciativa pròpia i sense cap ordre de l'alcalde”.

 

 

En el seu escrit, publicat a xarxes socials, el CDR Cerdanyola recorda que “no era la primera vegada que s'ocupava l'ajuntament amb unes demandes legítimes i mai hi havia hagut una actuació d'aquestes característiques”. Asseguren que els agents, tant de Policia Local com de Mossos d'Esquadra, va arribar “a cops i empentes, destacant les agressions a persones grans que estaven a les portes donant suport a les companyes que havien entrat”.

 

Així, el CDR exigeix al govern municipal que “denunciï l'actuació policial, prengui mesures per identificar els responsables i realitzi les funcions necessàries perquè això no torni a passar”. A l'espera d'una resposta oficial del consistori, des del partit polític al govern, Compromís per Cerdanyola, també s'ha sumat a demanar al govern que “investigui perquè es va arribar a aquesta situació i, si s'escau, es depurin responsabilitats dins del cos”. En un escrit publicat a les xarxes socials, també lamenten “profundament l'actuació policial que va tenir lloc durant l'acció pacífica d'ocupació de l'Ajuntament”.

 

Sobre les reaccions d'alguns dels partits polítics a l'Ajuntament, el CDR els hi demana que deixin de fer “ús partidista de tot el que passa” a Cerdanyola “perquè això és l'únic que no beneficia al poble”.

 

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Què és la ‘Zona Taronja’?

Què és la ‘Zona Taronja’?

Al darrer ple de l’Ajuntament de Cerdanyola es va aprovar la suspensió de la “Zona Blava” d’aparcament, per substituir-la per un nou sistema: la “Zona Taronja”, que es començarà a posar en marxa a partir de l’1 de setembre

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: