Interior de la sala de plens durant l'ocupació
Interior de la sala de plens durant l'ocupació | @MNAnoticies

 

 

  

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Cerdanyola del Vallès denuncia en un comunicat que la Policia Local “va actuar de manera totalment desproporcionada i violenta” durant l'ocupació de l'ajuntament la nit del 15 al 16 de juny. Des del CDR asseguren que es va tractar d'una ocupació pacífica i simbòlica i que l'actuació policial va ser “per iniciativa pròpia i sense cap ordre de l'alcalde”.

 

 

En el seu escrit, publicat a xarxes socials, el CDR Cerdanyola recorda que “no era la primera vegada que s'ocupava l'ajuntament amb unes demandes legítimes i mai hi havia hagut una actuació d'aquestes característiques”. Asseguren que els agents, tant de Policia Local com de Mossos d'Esquadra, va arribar “a cops i empentes, destacant les agressions a persones grans que estaven a les portes donant suport a les companyes que havien entrat”.

 

Així, el CDR exigeix al govern municipal que “denunciï l'actuació policial, prengui mesures per identificar els responsables i realitzi les funcions necessàries perquè això no torni a passar”. A l'espera d'una resposta oficial del consistori, des del partit polític al govern, Compromís per Cerdanyola, també s'ha sumat a demanar al govern que “investigui perquè es va arribar a aquesta situació i, si s'escau, es depurin responsabilitats dins del cos”. En un escrit publicat a les xarxes socials, també lamenten “profundament l'actuació policial que va tenir lloc durant l'acció pacífica d'ocupació de l'Ajuntament”.

 

Sobre les reaccions d'alguns dels partits polítics a l'Ajuntament, el CDR els hi demana que deixin de fer “ús partidista de tot el que passa” a Cerdanyola “perquè això és l'únic que no beneficia al poble”.