u

 

 

  

La Diputació de Barcelona ha iniciat – el 15 de juny – el Pla d'informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) que desplega cada any, en col·laboració amb ajuntaments, agrupacions de defensa forestal (ADF) i altres institucions. La campanya d'enguany, que durarà fins a l'1 de setembre, comptarà amb un equip de 257 persones contractades per a aquest dispositiu, que atendran 91 rutes mòbils en el conjunt de 475.502 hectàrees de territori forestal de Barcelona, repartits en 269 municipis de la demarcació.

 

 

En concret, la inversió per la campanya d'enguany serà de 2.160.322 euros i hi participaran, a banda de la Diputació de Barcelona, 269 ajuntaments, 124 ADF i nou federacions d'ADF. La Generalitat de Catalunya també hi col·laborarà cedint instal·lacions a través de diverses direccions generals.

  

  

  

L'equip d'informació i vigilància està integrat per un total de 257 persones, de les quals sis són responsables de control (abans enginyers del sector), 29 operadors de comunicacions, 40 guaites i 182 informadors. A més, des de la Diputació hi ha un equip de coordinació del dispositiu format per cinc enginyers forestals. Aquest equip disposarà d'un total de 103 vehicles per atendre les 91 rutes repartides entre les nou zones de vigilància en què s'ha dividit el territori de Barcelona i que inclou els 12 espais de la Xarxa de Parcs Naturals.

 

 

El vicepresident primer de la Diputació de Barcelona i responsable de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Dionís Guiteras, remarca «la importància de la sensibilització, en especial a les burilles llençades des dels cotxes» i recorda que aquest pla és «un dispositiu de prevenció, no d'emergència».