Milers de maneres per robar una casa
Milers de maneres per robar una casa | CatalunyaDiari

 

Ve l'estiu i molts marxen de vacances, un període en què els lladres poden entrar a robar quan som fora. La Generalitat de Catalunya i els Mossos d'Esquadra han encès Programa Operatiu Estacional de Seguretat Gregal amb la finalitat de donar resposta a la situació específica de seguretat que es dona en època estival. 

 

Els lladres entren a casa de mil maneres i una de les més freqüents és escalar; accedeixen mitjançant parets, baranes. Cal reforçar les portes i finestres amb barrots o sensors de moviment; és preferible col·locar dispositius d'alarma connectat a una central receptora. Altres, desenrrosquen l'espiell i escolten per veure si hi ha algú dins i actuar. Per tant, s'ha de comprar espiells digitals. 

 

El més habitual i tradicional és forçar la porta d'entrada a la llar amb una palanca (tornavís, barra de metall) col·locant-los entre el marc i la porta. En conseqüència, trieu passadors ferms i instal·lar portes blindades o amb gran seguretat.

 

Utilitzen claus falses (perdudes o modificades) fetes artesanalment i aconsegueixen que els pius del bombí s'alineïn i permetin fer volta al pany. 

 

L'última però no menys important és extreure el bombí amb una eina com el bec de lloro o un extractor arrenquen amb força el bombí per poder girar les voltes de clau amb un tornavís. Les recomanacions consisteixen és posar dos panys de diferents models que disposin d'un sistema de bloqueig del pany, bombins resistents de material dur que no es pugui extreure.

 

Consells de seguretat dels Mossos d'Esquadra
Consells de seguretat dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra