mapa

 

La Unió de Veïns de Bellaterra es va reunir, el 22 de maig, amb responsables d’urbanisme de l’Ajuntament de Cerdanyola. El motiu, la primera presentació del projecte de nou planejament urbanístic “Bellaterra més sostenible 2030”, que volen impulsar des de l’associació.

En aquesta reunió, els representants de la junta, acompanyats de l’empresa assessora, van exposar els objectius i principals trets del projecte, així com els resultats de l’estudi que ha servit de punt de partida. Els responsables d’urbanisme van valorar especialment la transversalitat del projecte. El fet que es pensés, no només en un increment del valor econòmic de les parcel·les, sinó també en aspectes socials i mediambientals.

Varen recomanar a la junta directiva que fessin una “proposta d’avanç”, per tal de “poder-ho mirar amb atenció i començar a treballar”. Amb aquesta proposta, que hauria de tenir també el suport de l’EMD de Bellaterra, l’associació de propietaris podria anar a la Generalitat.

A les darreres assemblees de socis, es va aprovar per unanimitat que se segueixi treballant en aquesta línia. La seva aposta consisteix en oferir un “nou i necessari” planejament urbanístic per Bellaterra, que trenqui la tendència d’envelliment de la població i la progressiva pèrdua de valor de les finques.

Més informació a www.unioveinsbellaterra.cat