Àlvar Roda i Joan Figueras durant la presentació del seu nou disc a Sant Cugat

 

 

[escolta'l a sota] 

 

El bellaterrenc Àlvar Roda ha presentat nou disc, el segon després “D’Àlvar Roda canta”, que va veure la llum el 2013. Cinc anys més tard, Roda torna amb “PIA”, una proposta on textos de grans poetes catalans es converteixen en melodia. 

 

Des de l’intimisme a la reivindicació, l’àlbum inclou temes propis i, a la vegada, versos d’autors tan diferents com Xavier Bru de Sala, Narcís Comadira, Miquel Martí i Pol, Joan Vinyoli, Joan Oliver “Pere Quart” o Tomàs Garcès. 

 

“PIA” – que coincideix amb el nom de la seva companya de vida i mare dels seus fills -, ja està disponible a plataformes digitals com Spotify o Deezer.

 

Al disc, el cantautor també recupera temes del seu grup de joventut bellaterrenc: “El Tricicle” – creat als anys 70 pels tres germans grans de la família Roda: Frederic Roda, Àlvar Roda i Ignasi Roda. “Tres germans Roda, tres rodes, un tricicle”, i així van ser batejats de la mà del poeta vallesà Joan Oliver, qui va presenciar els seus inicis.