Cerdanyola celebra l’alliberament de les persones gais, lesbianes, trans, bisexuals i queer

by | juny 28, 2018 | Cultura

Cerdanyola, ciutat de llibertat i diversitat

Cerdanyola, ciutat de llibertat i diversitat | Cerdanyola.info

 

 

Cerdanyola celebrarà el Dia Internacional per l'Alliberament LGTBIQ+ amb una gran festa! El 28 de juny, tota la ciutat s'omplirà d'arcs de Sant Martí per commemorar la diversitat afectiva, la llibertat sexual i de gènere i la lluita contra LGTBIQfòbies. L'objectiu d'aquest any se centra a donar a conèixer les sigles LGTBIQ+ (lesbià, gai, trans*, bisexual, intersexual i queer) perquè tothom pugui diferenciar-les i sensibilitzar-se per seguir defensant els drets del col·lectiu. 

 

La festa començarà a les 17.00 h a la plaça Abat Oliba amb una acció performativa de la mà de Desig Per(z)ones fins les 19 h. La lectura del manifest tindrà lloc a les 17.30 h i tot seguit; a les 18.30 h, es farà una cercavila musical fins al casal de Joves que acabarà amb una perfomance 'rebentem armaris a Cerdanyola' a les 19 h. Al mateix temps, es farà un 'Cafè Filosòfic: Dia Internacional LGTBIQ+ a la Sala Enric Granados de la Biblioteca Central

 

En honor al Dia Internacional, hi haurà una exposició bibliogràfica i fílmica fins al 4 de juliol a la Biblioteca Central i l'exposició 'Coincidències insòlites. El nu masculí' al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) fins al 31 de juliol. 

 

Durant el mes de juny, als diversos equipaments municipals de Cerdanyola, hi trobaràs cordons multicolors. Agafa'n, utilitza'ls com vulguis i fes córrer els multicolors de la lluita LGTBIQ+ i la diversitat per tota la ciutat. 

 

A més, en el Ple de l'Ajuntament del mes de Juny, l'Ajuntament de Cerdanyola acorda aprovar l'adhesió al Manifest de la Diputació de Barcelona amb motiu d'aquest dia: “Volem reivindicar aquest 28 de juny la importància de la llibertat i la igualtat en qui som i com estimem. És voluntat i compromís treballar per uns municipis orgullosos dels seus colors” conclou l'informe mensual. 

 

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: