Imatge de la manifestació per l'acollida de refugiats a Barcelona l'any 2017
Imatge de la manifestació per l'acollida de refugiats a Barcelona l'any 2017 | Jordi Borràs

 

 

  

El grup municipal d'Esquerra Republicana a Cerdanyola del Vallès proposarà, al Ple Municipal del 28 de juny, que la ciutat col·labori activament en l'acollida de refugiats. En concret, insten a col·laborar en el procés d'obertura de places de refugiats i en el desenvolupament del Programa estatal de Refugi.

 

 

Aquesta proposta s'emmarca en la petició al Govern de l'Estat espanyol a què compleixin els acords de la Unió Europea, pels quals, es van comprometre a acollir 17.337 persones refugiades. En cas d'aprovar-se la moció d'ERC, Cerdanyola se sumaria a un seguit de municipis catalans que s'han oferit a col·laborar en el procés d'acollida de refugiats.

 

Per una altra banda, ERC instarà al govern a mantenir “les condicions econòmiques del Campus d'Estiu 2018 ofertades i publicitades del PEM Guiera“. La formació assegura que s'han produït canvis en les condicions del Campus de forma sobtada per les persones inscrites. Expliquen que hi ha persones inscrites que “no han gaudit dels avantatges publicitats, ja que han informat al moment de realitzar les inscripcions que aquestes havien canviat”.

 

En tercer lloc, ERC demanarà que l'Ajuntament implementi la proposta de pacificació de la carretera BV1414 al seu pas per Bellaterra. La gestió de la via, que creua el nucli urbà de Bellaterra i uneix la B30 i la C58, genera conflicte entre l'Ajuntament cerdanyolenc i l'EMD de Bellaterra. La formació republicana es mostra contrària al traspàs de la titularitat que demana l'EMD. Així, ERC demanarà també que la Diputació actuï tenint en compte les peticions de l'Ajuntament i l'EMD.