Penjada de cartells a la plaça Abat Oliba en una protesta contra la decisió judicial
Penjada de cartells a la plaça Abat Oliba en una protesta contra la decisió judicial | Mónica García

 

 

El Ple Municipal de Cerdanyola del Vallès va donar suport, el 28 de juny, a la moció que rebutja la sentència del cas La Manada i la decisió judicial que ha deixat en llibertat provisional als cinc condemnats a 9 anys de presó per abusos sexuals a una noia de 18 anys durant els Sanfermines de fa dos anys.

 

La moció, presentada per la Junta de Portaveus, comptava amb el suport inicial del plenari i, durant la sessió, el regidor no adscrit, Jordi Miró, va sumar-s'hi a la proposta. Així, el Ple rebutjava per unanimitat la darrera decisió del jutge del cas La Manada i mostrava el seu suport a les víctimes d'abusos i agressions sexuals.

 

La moció també dona suport a les mobilitzacions dels moviments feministes contra aquesta nova decisió judicial d'una forma activa. Serà a través d'una “campanya informativa al municipi per fomentar la participació, donant especialment veu a les entitats de dones i feministes del municipi”. A més, l'Ajuntament vol reiterar així el seu compromís amb la lluita contra la violència masclista “destinant recursos, campanyes d'informació, conscienciació i atenció” també a través del lema “Volem ser lliures, no valentes”.

 

A través de la moció, el consistori insta al govern de l'Estat que continuï desenvolupant el Pacte d'Estat contra la violència de gènere, posant èmfasi en la formació obligatòria en gènere de l'Administració i les mesures de coordinació amb el món local “per fer front al masclisme”.