Francos, a l’esquerra, i Andreu, a la dreta | Cerdanyola.info

El ple de juny va aprovar per unanimitat que l’Ajuntament de Cerdanyola lideri les actuacions de pacificació del trànsit a la carretera BV-1414 de Bellaterra. De totes maneres, però, es va comprometre a fer-ho escoltant les propostes de l’EMD de Bellaterra i fent la petició a la Diputació de Barcelona, actual titular de la via.

Durant el debat del punt va destacar la intervenció del portaveu PSC, Víctor Francos, qui va carregar durament contra el president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu. En el seu torn de paraula, Francos va dir que l’EMD de Bellaterra “no ha demostrat tenir la maduresa institucional necessària per gestionar la regulació del trànsit a Bellaterra” i que, en tot cas, “si vostè té la competència de regulació del trànsit, el que hem de fer és treure-li (…) perquè vostès han gestionat malament el trànsit a Bellaterra i, no només això, sinó que l’han gestionat contra la llei”.

Francos va fer referència a la zona verda d’aparcament pintada al centre de Bellaterra – des de fa anys suspesa pel Tribunal Suprem -, les pilones “que obstrueixen una via pública” i les càmeres instal·lades “amb una finalitat que no podia”, ambdós temes en mans de la justícia.

El president de l’EMD, Ramon Andreu, va comentar que ja feia 8 anys que la Diputació va instal·lar els primers elements de pacificació. No obstant això, des de llavors, Andreu afirma que el trànsit ha incrementat “d’una manera enorme”. “Estarem d’acord amb una col·laboració entre administracions, però el que l’EMD realment reclama és el traspàs de la titularitat perquè la Diputació hi està d’acord i l’EMD pot assumir-ne els costos”, es posicionava.

Tot i la negativa de l’Ajuntament a cedir la via, Andreu va anunciar: “Hem demanat una reunió amb la Diputació per intentar el traspàs directe, que és una via que jurídicament estem treballant”. Per altra banda, la regidora al govern de Cerdanyola, Laura Benseny, també va afirmar que havien demanat una reunió amb Diputació perquè “en aquesta qüestió tan important ens hi trobaran i hi treballarem amb força”. La regidora també va alertar que el cost del manteniment de la via podia pujar si s’espatllava alguna cosa o hi havia sobrecostos de responsabilitat civil. “Per aquest motiu se’ls hi va dir que no al traspàs”, va reblar.