Andrés Rueda, a Bellaterra
Andrés Rueda, a Bellaterra | Laia TR

 

 

Parlem amb el bellaterrenc Andrés Rueda, un dels administradors del grup de Whatsapp Emergències Bellaterra“, format per 250 bellaterrencs i “Protec Veïns Bellaterra“, amb 190 veïns i veïnes.

  

 

  

Andrés com es creen aquests grups de Whatsapp?

Això existia des de fa cinc anys, més o menys, arran de robatoris a la zona de Can Domènech, però va quedar circumscrit en aquell lloc i moment. Més tard, el veí que inicialment va crear-lo, va deixar d'utilitzar-lo i ho vam heretar nosaltres.

  

  

Quan passava això?

Va ser després de tot el que va passar a casa meva, ara fa un any “i pico”. A l'inici érem 20 o 30 veïns però, des de llavors, hem fet una revifada. Sobretot quan van començar a haver-hi robatoris més seriosament i va passar allò meu…

  

  

Què va passar a casa teva?

Jo vaig patir un robatori amb molta violència. Em van donar per mort… Potser un dels robatoris amb més violència que han vist mai els Mossos. Una violència extrema. En un principi van sospitar que jo no fos un camell de cocaïna…

  

  

Com va ser?

Van venir quatre tios (…) amb passamuntanyes i gorres. Ells van aprofitar que jo sortia de casa meva per entrar ells. El que passa és que jo vaig reaccionar, vaig intentar defensar-me i ens vam començar a barallar (…) ells eren més forts i més joves. 

  

  

Es van endur res?

Sí. Tot. Van destrossar les caixes fortes… regals, diners, joies… Tot, tot i tot. Menys els mòbils i les targetes de crèdit – que són coses que es poden rastrejar -, tot.

 

 

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra a Bellaterra
Un cotxe dels Mossos d'Esquadra a Bellaterra | Laia TR