Imatge de l'edició del Mulla't 2017
Imatge de l’edició del Mulla’t 2017 | Arnau Lleonart

 

Cerdanyola del Vallès celebrarà el 25è aniversari del “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple“. Durant el matí del diumenge 8 de juliol, els cerdanyolencs i cerdanyolenques estan cridats a saltar a la piscina i col·laborar amb la causa de la Fundació Esclerosi Múltiple – Voluntariat de Cerdanyola del Vallès.

El voluntariat local de la Fundació, impulsarà un esdeveniment que promou que durant un dia tothom pugui mostrar la solidaritat cap a les persones que pateixen l’esclerosi múltiple mullant-se en les piscines que participen en la campanya. A Cerdanyola, es podrà fer el salt del Mulla’t a les següents piscines:

Piscina del Parc Esportiu Municipal Guiera (Avinguda de Guiera, 6-8)

Piscina Municipal del Turonet (Carrer de Pizarro, s/n)

Piscina del Servei d’Activitat Física de la UAB (Campus Bellaterra edfici SAF 3)

Piscina Municipal Can Xarau (Carrer de les Camèlies, s/n)

Piscina del Bosc Tancat (Carrer del Riu Sec, s/n)

Piscina Muncipal Montflorit (Carrer Mare de Deu dels Dolors, 17-19)

La iniciativa treballa aquest any per donar visibilitat a l’esclerosi múltiple infantil. Entre un 3 i un 10% de les persones que es diagnostiquen cada any són nens i nenes. L’esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. La mielina es una substància que facilita la  conducció dels impulsos nerviosos. Si la mielina es destrueix o es danya, l’habilitat dels nervis per conduir els senyals des del cervell i cap al cervell s’interromp i apareixen els símptomes de la malaltia: debilitat muscular, dificultat en la coordinació, alteracions visuals, de la parla, de la memòria, etc.

A Catalunya més de 600 piscines participaran en el “Mulla’t per l’esclerosi múltiple” amb un salt conjunt a l’aigua en el qual participen més de 100.000 persones.

Tot seguit pots veure l’anunci i la cançó que s’ha creat per l’edició d’enguany del “Mulla’t”.