25 anys visibilitzant l’esclerosi múltiple a l’estiu

by | jul. 3, 2018 | Societat

 

Imatge de l'edició del Mulla't 2017

Imatge de l'edició del Mulla't 2017 | Arnau Lleonart

 

 

  

  

Cerdanyola del Vallès celebrarà el 25è aniversari del “Mulla't per l'Esclerosi Múltiple“. Durant el matí del diumenge 8 de juliol, els cerdanyolencs i cerdanyolenques estan cridats a saltar a la piscina i col·laborar amb la causa de la Fundació Esclerosi Múltiple – Voluntariat de Cerdanyola del Vallès.

  

  

El voluntariat local de la Fundació, impulsarà un esdeveniment que promou que durant un dia tothom pugui mostrar la solidaritat cap a les persones que pateixen l'esclerosi múltiple mullant-se en les piscines que participen en la campanya. A Cerdanyola, es podrà fer el salt del Mulla't a les següents piscines:

 

 

Piscina del Parc Esportiu Municipal Guiera (Avinguda de Guiera, 6-8)

Piscina Municipal del Turonet (Carrer de Pizarro, s/n)

Piscina del Servei d'Activitat Física de la UAB (Campus Bellaterra edfici SAF 3)

Piscina Municipal Can Xarau (Carrer de les Camèlies, s/n)

Piscina del Bosc Tancat (Carrer del Riu Sec, s/n)

Piscina Muncipal Montflorit (Carrer Mare de Deu dels Dolors, 17-19)

 

 

La iniciativa treballa aquest any per donar visibilitat a l'esclerosi múltiple infantil. Entre un 3 i un 10% de les persones que es diagnostiquen cada any són nens i nenes. L'esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. La mielina es una substància que facilita la  conducció dels impulsos nerviosos. Si la mielina es destrueix o es danya, l'habilitat dels nervis per conduir els senyals des del cervell i cap al cervell s'interromp i apareixen els símptomes de la malaltia: debilitat muscular, dificultat en la coordinació, alteracions visuals, de la parla, de la memòria, etc.

 

  

  

A Catalunya més de 600 piscines participaran en el “Mulla't per l'esclerosi múltiple” amb un salt conjunt a l'aigua en el qual participen més de 100.000 persones.

 

 

 

Tot seguit pots veure l'anunci i la cançó que s'ha creat per l'edició d'enguany del “Mulla't”.

 

 

 

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: