Batlle, al centre, durant l'entrega del Premi
Batlle, al centre, durant l'entrega del Premi | Cerdanyola.info

 

 

  

Lamarr (natura morta)“, de Carles Batlle, va ser l'obra premiada amb el guardó “Premi Frederic Roda de Teatre 2018“, el 18 de juny.

  

  

Durant l'acte, el diputat de CulturaJuanjo Puigcorbé, va llegir el veredicte i va celebrar la consolidació del premi de cara a futures edicions.

 

 

  

De fet, el guardó ha fet un gir important aquest any després de desvincular-se de “La Nit de Santa Llúcia” i passar a ser convocat per la Diputació de Barcelona i l'Associació Dramàtica de Barcelona (ADB). 

 

 

  

El format del premi també ha variat i, de totes les obres presentades, un comitè de selecció creat per l'ADB va escollir les 6 que passarien al jurat final. Aquest està format per representants de la Xarxa de Teatres de la Diputació de Barcelona, cosa que possibilita que el text guanyador sigui produït i distribuït en aquesta xarxa de teatres.

  

  

Per a l'ADB és molt important que el guardó tingués aquesta vessant, ja que consideren que “el veritable premi d'una obra de teatre és ser representada”, i que “no s'entén l'acte literari de creació d'un text dramàtic, sense la seva posada en escena”.

  

  

L'acte va tenir lloc al restaurant del Teatre Lliure de Gràcia i va comptar amb l'assistència dels autors finalistes, els membres del jurat, membres de la junta de l'ADB i premsa. Les altres obres que va considerar el jurat final van ser a càrrec d'Andreu Ballús, Carles Sala, Esteve Mulero, Blanca Bardagil i Joan Ramon Gironès.