Ramon Andreu durant l'explicació
Ramon Andreu durant l'explicació | Laia TR

 

 

L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra ha instat a l’Ajuntament de Cerdanyola a presentar la seva proposta de conveni per portar-la, tot seguit, a votació entre els bellaterrencs. Si l’Ajuntament accepta fer una proposta, els bellaterrencs haurem de votar pròximament. 

 

Aquesta ha estat la proposta que el president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, ha llençat a l’Ajuntament, aquest 5 de juliol des del la sala gran del Centre Cívic de Bellaterra.

 

Andreu ja va fer aquesta proposta durant el torn de precs i preguntes en el passat ple municipal, el 28 de juny. Llavors, la resposta de l’Ajuntament va ser negativa. En veu de la regidora de Relacions Institucionals amb l’EMD, la bellaterrenca Laura Benseny va dir: “sóc la primera que vol un conveni digne per Bellaterra i que sigui clar (…) però ha de sortir de la feina conjunta i no de forma unilateral, perquè vostè i jo ho podem fer junts”.

 

Malgrat el posicionament inicial de l’Ajuntament, Andreu ha insistit en la proposta: “l’EMD no serà un impediment per aprovar el conveni, ens apartem i el que vostès proposin, el portarem directament a consulta entre els veïns i n'assumirem els resultats”. “Encara que sigui amb un 51% dels vots”, va incidir. 

 

En la roda de premsa celebrada a l’EMD, Andreu ha repassat l’històric dels esdeveniments succeïts a Bellaterra des del 2015, any en què es va celebrar la consulta perquè Bellaterra esdevingués, o no, un municipi independent. Malgrat el resultat positiu d’aquesta, el mandat del Parlament va ser de negociar un millor conveni, amb més competències i finançament. Aquest procés va començar el març del 2016. Ara, gairebé dos anys i mig més tard, la proposta de l'EMD és que l'Ajuntament accepti el conveni de màxims aprovat per unanimitat a la Junta de Veïns de Bellaterra – i amb els terrenys de Can Fatjó inclosos -, o bé faci una proposta pròpia que se sotmetria a votació.

 

Cap de les dues opcions semblen, de moment, convèncer al consistori. De fet, el pròxim 18 de juliol el govern municipal ha convocat a tots partits a reunir-se en la “Comissió Bellaterra” per explicar, entre altres, el procés de negociació i discutir sobre les possibles solucions.