Detenen uns lladres que havien actuat a Bellaterra

by | jul. 8, 2018 | Successos

Material comissat

Material comissat | Gencat

 

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 27 de juny tres homes, un d’ells menor d’edat, per diversos robatoris a habitatges del Vallès Occidental. Els dos homes majors d’edat eren de nacionalitat xilena, de 19 anys i amb domicili desconegut.

 

  

El primer fet relacionat amb els detinguts va succeir el 15 de juny d’enguany a Bellaterra, a Cerdanyola del Vallès. Els autors van escalar un edifici i van sostreure joies, rellotges, aparells electrònics i dos jocs de claus de dos vehicles. Tres dies després, el 18 de juny pels volts de les 23.00 hores, es va cometre un altre robatori en el mateix domicili i, en aquesta ocasió, els lladres es van emportar els dos vehicles, dels quals les claus ja havien estat robades.

 

 

  

El 23 de juny, pels volts de les 15:00 es van produir dos robatoris més a domicilis a la zona de Les Fonts, al municipi de Terrassa. En el primer es van endur diversos efectes incloent-hi  joies i en el segon va ser una temptativa ja que van ser sorpresos pels propietaris. Els investigadors van tenir coneixement del número de matricula del vehicle amb el que van fugir els lladres. Es dóna la circumstància que, la matrícula corresponia amb la d’un del cotxes que uns dies abans havien robat de Bellaterra.

 

 

  

Pocs dies després, el 26 de juny, els investigadors van localitzar el vehicle sostret circulant per la localitat de Sant Cugat del Vallès. El conductor, en veure als agents, va conduir de manera temerària fins a col·lidir amb el cotxe policial i va aconseguir fugir. Els mossos però, van veure els tres ocupants del vehicle i van observar que la seva fisonomia coincidia amb la descripció que tenien dels tres homes.

  

  

El fet que els investigadors veiessin als possibles autors dins el cotxe va possibilitar que relacionessin els ocupants del vehicle amb un fet que havia succeït el 19 de juny a Sant Cugat, en el qual una dona va patir un robatori violent. La dona es trobava al carrer quan li van fer una estrebada a la seva bossa de mà, l’agressor va fugir en un cotxe igual que el que havia estat sostret a la casa de Bellaterra. La descripció que els testimonis van fer de l’agressor també coincidia amb un dels homes que els agents havien vist dins el cotxe que va fugir.

 

 

  

Amb els autors identificats, els agents van comprovar que els tres havien tingut un gran nombre de detencions prèvies en què sempre constaven com a menors. Amb l'autorització de Fiscalia de Menors, els investigadors van fer una investigació del grup i el 3 de juliol els agents van detenir un dels joves a Rubí quan volia entrar en una botiga de compravenda d’or.

 

 

  

Durant l’escorcoll del noi els agents van trobar diverses joies que es disposava a vendre i la seva documentació autèntica en la qual constava com a major d’edat. Per tant, l’arrestat havia donat una identitat falsa en la qual constava com a menor en les seves detencions anteriors.

 

 

  

Els investigadors van relacionar les joies que duia a sobre el jove amb les que es van sostreure en un robatori amb força que s’havia produït en un domicili de Castelldefels el 26 de juny.

 

 

  

El mateix dia, 3 de juliol, els agents van localitzar els altres dos joves també a Rubí. Un d’ells duia a sobre documentació on constava com a major d’edat. Fet que va demostrar que també havia estat utilitzant documentació falsa en detencions anteriors per tal de simular que era un menor. Aquest jove va ser arrestat. L’altre noi no portava documentació a sobre però els agents el tenien registrat com un menor d’edat i se’l va posar a disposició de Fiscalia de Menors.

 

 

  

La detenció dels tres joves va permetre als investigadors relacionar-los amb altres fets, com ara una temptativa de robatori amb força el 13 de juny a Sant Cugat. En aquesta ocasió els mossos de Sant Cugat els van detenir in fraganti però els joves no anaven documentats i constaven com a menors d’edat.

 

 

  

També amb una altra temptativa de robatori amb força al barri de Sarrià de Barcelona el 28 de juny, en la qual els joves van fugir corrents quan van veure a la policia i van deslliurar-se del material que estaven utilitzant per forçar les portes. Els joves finalment van ser interceptats i els objectes recuperats. Els nois constaven també com a menors i no duien a sobre cap documentació acreditativa.

 

 

  

També a Terrassa es van produir dos robatoris que els investigadors van relacionar amb els tres joves detinguts. El primer cas va ser el 23 de juny pels volts de les 15.15 hores i el robatori amb força va ser en grau de temptativa, ja que l’alarma va alertar als propietaris que quan van arribar al domicili van veure com els tres joves fugien corrents en un cotxe. El segon cas va ser un robatori amb força consumat que es va produir el mateix dia que el primer, el 23 de juny.

 

 

Els lladres van accedir al domicili forçant les reixes de la finestra de la cuina i es van endur joies de dins.

 

Els dos joves majors d’edat van passar a disposició judicial el 6 de juliol i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. El menor d’edat va quedar en llibertat però va passar a ser tutelat per la DGAIA per ordre de Fiscalia de Menors.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un incendi crema a la Vila Universitària de la UAB

Un incendi crema a la Vila Universitària de la UAB

Ahir a la nit un petit incendi va cremar al descampat de la Vila Universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Els bombers van rebre l’avís del veïnat a les 22.41 hores i fins les 2.27 no va acabar la seva actuació

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: