La Primera pedra de la casa rectoral a la Santa Creu a Bellaterra

by | jul. 9, 2018 | Història de Bellaterra

www

 

 

  

  

  

Va ser el 16 d'agost de 1930 quan va engegar-se la iniciativa per la construcció de l'església a Bellaterra. Tot i que la seva ubicació estava inicialment projectada als carrers que avui coneixem com a Ramon Llull, amb cantonada Av. Bartomeu, va ser finalment edificada a l'avinguda Central n.16, que avui coneixem per Joan Fàbregas, mecenes d'aquesta iniciativa.

 

 

  

  

A la maqueta de l'església de la Santa Creu es pot veure com hi havia la porta principal d'accés a l'avinguda Joan Fàbregas. El desnivell del terreny va fer inviable la construcció inicial del pòrtic que el constructor santcugatenc Calopa va edificar posteriorment.

 

 

 

e

 

 

 

Va ser també després de la guerra civil quan van reiniciar-se els tràmits per la construcció de la sagristia I el campanar amb Joan Fàbregas novament al capdavant. A les imatges de l'acte solemne -tot i la baixa qualitat de les fotos- s'hi poden apreciar detalls ben divertits i s'identifiquen clarament algunes de les cases que avui en dia són familiars.

 

  

  

Per la construcció, les filles dels prohoms de Bellaterra, com Maria Lluïsa Fàbregas o Carmen de Abalo, anàvem per les cases demanant diners i organitzant actes pel seu finançament. Oficialment l'església es va inaugurar el 1943, tot i que encara no estaven acabades les obres.

 

 

 

f

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Enderrocada la Caseta dels Pous

Enderrocada la Caseta dels Pous

L’habitatge s’havia començat a enderrocar l’octubre del 2019 i ara, un any i 3 mesos més tard, ha arribat al seu punt i final

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: