a

 

 

 

Presidint la plaça del Pi els bellaterrencs hi hem vist sempre l'edifici de l'Hostal Sant Pancraç.

 

L'Hostal Sant Pancràs, va ser l'embrió en el món de la restauració a Bellaterra exclusiu durant molts anys. El seu tarannà ha estat el de restaurant tipus fonda, amb una cuina casolana ben cuidada i ambient molt acollidor. Conserva mobiliari de començaments de segle. Ofereix servei de bar amb una barra que antigament donava directament al carrer i actualment està protegida per una galeria vidriada. Tota una institució en la comunitat bellaterrenca.

 

De fet, va ser una de les primeres edificacions que Bartomeu va construir preveient – com així es va demostrar – que “qui passés uns dies o un cap de setmana en un dels apartaments de l'Hostal, acabaria enamorant-se de l'entorn i compraria un terreny de la urbanització que projectava”.

 

Tal com escriu el bellaterrenc Santiago Vila-Puig: “era una mena d'esquer”. “Confiava tant amb les prerrogatives de Bellaterra, que va creure que un tast podria esdevenir definitiu per animar els futurs propietaris”.

 

A l'hostal, a més de conviure amb un ambient idoni, els clients rebien tota classe d'atencions; se'ls oferia un bon servei de restaurant i podien assistir a trobades i festes, generalment amenitzades per algun artista del moment. La gent s'ho passava d'allò més bé!”

 

 

 

 

x