Un tros del Camí Antic de Sant Cugat a l'estiu
Un tros del Camí Antic de Sant Cugat a l'estiu | Laia TR

 

 

  

[mira la carta a sota] 

 

 

  

L'inicial pla de pacificació que l'Ajuntament de Cerdanyola va presentar a l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, el 25 de maig, ha estat rebutjat pel govern bellaterrenc, el 27 de juny. El primer esbós de la proposta incloïa instal·lar radars de tram al Camí Antic de Sant Cugat i al carrer Pin i Soler, a més de limitar la circulació de vehicles de més de 3.500 kg i establir “zones 30” de velocitat en alguns carrers de Bellaterra.

  

  

  

  

Per rebutjar-ho, el president de l'EMD, Ramon Andreu, ha fet referència a les pilones que va instal·lar anys enrere, ara abaixades com a mesura cautelar del jutge mentre es resol el litigi que enfronta l'EMD i l'Ajuntament. “La necessitat de pacificació del trànsit al Camí Antic és conseqüència directa de les mesures cautelars que heu demanat”, expressa Andreu per carta a la regidora responsable de relacions amb l'EMD, Laura Benseny.

  

  

  

  

Andreu, a més, demana a l'Ajuntament que “valori rectificar” la seva posició i no demani la mesura cautelar d'abaixar les pilones, al jutge. De fet, ajorna la decisió fins més endavant: “el més prudent és avaluar la situació quan el jutge hagi resolt (…) el recurs presentat per l'EMD a la vostra petició de mesures cautelars”.

 

 

  

  

Mentrestant, apunta: “mentre esperem la resolució judicial, entenem que la Policia Local (…) té els elements necessaris per garantir el respecte dels vehicles de la senyalització existent referent a la velocitat”. Finalment anuncia que l'EMD reforçarà la senyalització de 30 km/h al Camí Antic i tota Bellaterra.