Retrocedir per agafar embranzida

by | jul. 12, 2018 | Opinió

 

Davant la iniciativa de treure una publicació periòdica en paper per parlar de l'actualitat a Bellaterra, ens podríem preguntar moltes coses: Cal? Tanta actualitat hi ha a Bellaterra? Ja hi ha qui ho fa això, no? Ja s’ho han pensat bé? Tothom va al digital i ara tornen al paper? 

 

No sé si cal, potser no hi ha tanta actualitat a Bellaterra. Però el mitjà és la notícia, i sempre és bo que hi hagi quantes més opinions millor sobre una realitat sempre complexa. Sobretot perquè els mitjans no són neutres, i perquè cap tendeix a aprofundir gaire. És una proposta amb cert risc, evidentment; però els que no som natius digitals, agrairem de ben segur poder tocar allò que llegim. Potser es pot pensar que tornar al paper és retrocedir, però de ben segur que és per agafar embranzida.

 

Mola que la gent tingui iniciativa i faci coses (serà que som catalans com deia aquell). Molts ànims i molta sort

Vols llegir més…?

“Trànsits – 2”

“Trànsits – 2”

“Se’m fa difícil no estar-me’n de tornar a parla del trànsit de Bellaterra després de descobrir la barrabassada que s’ha fet al Camí Antic de Sant Cugat (o Camí dels Monjos). Per això he titulat aquest article Trànsits-2, seguint l’estela del que vaig escriure fa cosa d’un mes”.

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

Si mirem en quin idioma els ciutadans del nostre país accedeixen als mitjans, podríem dir que a les plataformes al cinema tot, o pràcticament tot, és en castellà. El mateix passa a la televisió i la premsa generalista, mentre que la ràdio és majoritàriament en català, i només en els mitjans de proximitat, impresos, digitals…, és pràcticament tot en català, tant a la Catalunya interior com a les àrees metropolitanes. Aquests mitjans són el nostre tresor a preservar, d’arrelament a la comunitat, d’integració, d’aprenentatge del català, d’informació amb rigor, i un llarg etcètera.

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

Article d’opinió d’Ignasi Roda. “Com es fan les tradicions? – Les tradicions?, pot dir algú o més d’algun amb to d’estranyesa, -Les tradicions no es fan, hi són i prou. Venen de lluny, per això son tradicions-. I potser, i en certa manera no estan errats del tot”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: