Un policia dirigint el trànsit en una imatge d'arxiu
Un policia dirigint el trànsit en una imatge d'arxiu | Arxiu

 

 

Tots els càrrecs i forces polítiques que conformen el ple de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra es reuniran, per última vegada abans de l'estiu, en una sessió ordinària el 12 de juliol a les 20.30 hores.

 

El debat girarà entorn a la seguretat vial, l'oferta de l'EMD perquè l'Ajuntament faci una proposta de conveni i l'aprovació d'un Reglament Orgànic de l'EMD – un document que ha de facilitar la convivència i l'organització de l'EMD. Paral·lelament, el govern també proposarà “mantenir el nom d'EMD de Bellaterra a tot l'edifici situat a la plaça Joan Maragall 4 de Bellaterra“. Aquest es va construïr com a Centre Cívic i poc després s'hi van instal·lar les oficines de l'EMD, a la planta superior. De fet, l'últim ple del mes d'abril es va aprovar – amb 5 vots a favor i 4 en contra – que l'edifici passés a dir-se “Centre Cívic 1 d'octubre”. En aquest sentit el debat continuarà. 

 

Un dia després també s'han incorporat al ple 5 propostes d'ERC sobre les càmeres de videovigilància, la web de transparència, l’aparcament a la zona de l’estació, una auditoria als comptes de l’EMD i el pla de mobilitat. Consulta aquestes qüesions aquí. 

 

Altres punts seran la liquidació del pressupost de l'exercici 2017 i assignar la figura de delegat de protecció de dades (DPD) a la Diputació de Barcelona. En el ple, també es presentarà la declinació de l'EMD d'assistir a una mediació amb l'Ajuntament “per a la gestió, transformació i solució del conflicte objecte del recurs contenciós-administratiu 113/2017”, és a dir, les pilones ubicades al Camí Antic de Sant Cugat