Desconvocades les cinc jornades de vaga a Renfe

by | jul. 13, 2018 | Societat

 

Usuaris de Rodalies de Renfe pujant a un tren

Usuaris de Rodalies de Renfe pujant a un tren | ACN

 

 

Els treballadors de l'alta velocitat i llarga distància de Renfe han decidit desconvocar les cinc jornades de vaga previstes pels dies 26 i 31 de juliol i l'1, 3 i 10 d’agost. Fons d'UGT han indicat que han decidit desconvocar les aturades per no causar “problemes” als viatgers i perquè “el nou personal” de la junta directiva de la companyia ferroviària “es pugui posar al dia” ja que el conflicte, segons han dit, “no està tancat”. Els treballadors havien convocat la vaga per denunciar l'”endèmica falta de personal” a Catalunya que “afecta de manera greu i directa la seguretat dels viatgers”. Segons ha apuntat el sindicat, a la segona quinzena de setembre mantindran una reunió amb la junta directiva i, en funció del resultat, decidiran si tornen a convocar mobilitzacions.

 

 

El sindicat reclama un increment de la plantilla per tal de poder “garantir la seguretat” tant dels treballadors com dels usuaris especialment als trajectes a Catalunya, on recorda que hi ha túnels que superen els 4.000 metres i trens de fins a 400 metres de longitud. 

 

  

Segons el sindicat, que té una representativitat d'entorn al 20% a l'empresa, amb l'actual plantilla no hi ha “prou personal per garantir l'auxili o l'evacuació dels viatgers”, així com tampoc prou treballadors com per garantir serveis com l'acompanyament de menors o l'atenció a persones amb mobilitat reduïda.

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: